Lepa Brena Foto:Amir Hmazagić/Nova.rs

Pevačica je svojevremeno podelila svoj plan ishrane koga se već godinama pridržava.

Lepa Brena smatra da je ključ zdrave ishrane i vitke linije umerenost, a tog pravila pridržava se već godinama, nakon što je na početku karijere dobila mnoge loše komentare na račun svoje kilaže.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, njoj je jedan konobar svojevremeno uputio komentar: „Mislio sam da će doći pevačica, kad ono došla trafostanica“, što je pevačicu podstaklo da smrša čak 17 kilograma.

„Ujutru sam obično jela jedno ili dva jajeta. Gledala sam da to budu organska jaja. Za ručak je obično bila nekakva posna supa bez masnoće i rezanaca. U stvari to je bila voda u kojoj se samo barilo povrće, a ne kuvalo do besvesti, pa da ne dobijete niti jedan vitamin iz cele priče. Tu je obavezno bilo i neko meso, koje je bilo na grilu ili je kuvano. Za večeru je to bio komad ribe ili mesa, uz salatu“, ispričala je Lepa Brena ranije, prenosi Blic žena.

Dan 1

Doručak: Musli od ovsenih pahuljica, badema i svežeg voća.

Ručak: Riba sa roštilja i povrće na pari.

Večera: Potaž, supa ili veliki tanjir sa mladim sirom.

Dan 2

Doručak: Salata i 2 kuvana jajeta. Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja. Priprema salate: nakon što promašate sastojke, prelijte ih uljem.

Ručak: Tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća, po izboru.

Večera: Salata. Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta. Priprema: Nakon što sastojke isečete do željene debljine, izmiksajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.

Dan 3

Doručak: Omlet sa brokolijem i sirom.

Ručak: Tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata od povrća.

Večera: Mediteranska salata od tunjevine. Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta. Priprema: Promešati tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodati sir i masline i jogurt. Dodatno promešati, staviti sir, masline i preliti sirćetom ili limunovim sokom.

Dan 4

Doručak: Omlet i salata.

Ručak: Tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata od povrća.

Večera: Cezar salata.

Dan 5

Doručak: Mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.

Ručak: Tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća.

Večera: Sezonska vitaminska salata sa kockicama mesa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare