„Devojke mi dolaze sa fotografijama pevačica na koje žele da liče“

Showbiz 20. nov. 202111:54 > 11:59
Podeli:
Ana Curcic
Ana Ćurčić Foto:Marija Dejanović/Nova.rs

U razgovoru sa Andrijanom Ćurčić, specijalizantom oralne hirurgije i sertifikovanim lekarom estetske medicine, došli smo do zaključka da mnoge devojke žele da liče na estradne ličnosti. Mnoge od njih dolaze sa fotografijama pevačica, glumica i starleta i insistiraju da imaju usne, jagodice, nos, bradu i grudi kao one kako bi se dopale okolini.

PROČITAJTE JOŠ

Estetska hirurgija danas je postala jedan od najunosnijih biznisa jer se mnoge žene odlučuju na razne zahvate kako bi sebi, ali i drugima, izgledale što lepše i privlačnije. Neke su u obavezi da to urade iz zdravstvenih razloga, neke naprave malu korekciju kako bi dobile na samopouzdanju, dok se neke totalno unakaze. Do pre godinu dana u trendu su definitivno bile velike grudi i usne, dok je danas potpuno drugačije. Naravno, uvek ima nekih izuzetaka, ali kod doktora estetske hirurgije najviše se zahteva što prirodniji izgled jer je to trenutno aktuelno u svetu.

U razgovoru sa Andrijanom Ćurčić, specijalizantom oralne hirurgije i sertifikovanim lekarom estetske medicine, došli smo do zaključka da mnoge devojke žele da liče da estradne ličnosti. Mnoge od njih dolaze sa fotografijama pevačica, glumica i starleta i insistiraju da imaju usne, jagodice, nos, bradu i grudi kao one.

„Završila sam Stomatološki fakultet u Kragujevcu i trenutno sam na specijalizaciji za oralnu hirurgiju na VMA, a estetskim poslom bavim se već šest godina. Zaista sam imala iskustva sa brojnim ženama, pa samim tim i njihovim zahtevima. Mlađa populacija najčešće radi usne, dok starija najčešće radi botoks ili neki druge korekcije poput podočnjaka, pušačkih bora, jagodica, oblikovanja brade i vilice, što je postalo najnoviji trend“, rekla je Ćurčićeva šta žene, među kojima su i brojne poznate ličnosti koje dolaze kod nje, zahtevaju.

Andrijana ističe da odbija da radi tretmane i intervencije za koje smatra da može ugroziti pacijenta jer sve mora biti u granicama normale.

„Nedavno sam imala jedan slučaj, kada je jedna pacijentkinja došla kod mene po preporuci. Ona već ima urađene usne i htela je da doda još tri mililitra hijalurona. Po mom mišljenju, to je suludo jer je preterano. Eventualno je bilo potrebno blago osveženje ili čak ništa da se ne dodaje. Međutim, toliko je bila uporna u tome, pa sam na sve moguće načine pokušavala da joj objasnim posledice ukoliko bi se tolika količina materijala ubizgala u usne. Nakon pola sata razgovora devojka mi je rekla: „Slušaj me, ja za svoje pare mogu da stavim šta ja hoću“, na šta sam joj odgovorila: „Naravno, ali na nekom drugom mestu, kod mene ne nećeš sigurni“. Znači, ne postoji opcija preterivanja jer ne želim da to bude moj rad. Ne kažem da se greške lekarima ne dešavaju, ali sutra tu grešku možemo ispraviti ako je sve u granicama normale. Čak i te greške nisu fatalne po život u odnosu na greške nadrilekara“, kazala je ona i odbila zbog čega svi idu za trendovima.

„Mislim da su devojke malo poletele jer mnogo prate estradu i vode se njihovim koracima. Svi žele da budu u trendu i misle da će biti u trendu ako se urade poput nekih starleta. Ne želim da vređam te devojke, ali samo pričam objektivno o fizičkom izgledu iz ugla lekara. Ima dosta žena koje bi volele da imaju usne poput Svetlane Cece Ražnatović, Jelene Karleuše, Severine, Andželine Džoli, ali to je prosto nemoguće. Ne stoji svima sve. Nekome to pristaje idealno, nekome ne. Sve mora biti srazmerno i poklopiti se sa oblikom nosa, lica, očiju…“, završava doktorka.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar