Foto: Pritnscreen/youtube

Glumac Desimir Stanojević preminuo je jutros oko 10.15 u svom stanu u 69. godini, a vest je za medije potvrdio njegov prijatelj, producent Oliver Paunović.

Publika ga najviše pamti po ulozi Vukašina Golubovića u seriji „Srećni ljudi“, koja je obeležila devedesete, a glumac je pre nekoliko godina u jednom intervjuu ispričao kako je došlo do toga da baš on glumi Vukašina Golubovića.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada sam iz niškog pozorišta, igrajući mjuzikle kao što su „Ivkova slava“ i“Violinista na krovu“, došao u Beograd, čuo sam da treba da se radi neka velika serija u režiji Aleksandra Đorđevića, kog znam iz niškog pozorišta. On je režirao tako da su te predstave koje mnogo dugo idu i koje publika voli“, ispričao je Desimir Stanojević tada za Telegraf.

Pozvao je reditelja Đorđevića i rekao mu da bi on igrao tu predstavu jer je čuo da se traži južnjački akcenat, a pošto on odlično poznaje taj akcenat, smatrao je da je odličan za tu ulogu. Međutim, jedan od najboljih srpskih reditelja, Aleksandar Aca Đorđević, rekao mu je da ima nešto drugo u planu za Desimira Stanojevića. Nešto veliko.

„Prošlo je desetak dana, kuvao sam se u sebi i čekao. Tada sam čuo da ima kasting za seriju i otišao sam“, ispričao je Stanojević.

Prošlo je izvesno vreme, možda deset dana, otkad se poslednji put čuo sa Đorđevićem. Na kastingu su bila oba reditelja, i Đorđević i Slobodan Šuljagić, scenarista Siniša Pavić i kamermani.

„Tada su me pitali šta sam spremio. Rekao sam: „Ništa ja nisam spremio, ali moja žena Nada je spremila dobar pasulj kući, pa ako hoćete, pođite svi tamo. Manite me ovoga!“ i oni su rekli: „U redu, Desimire. Dovoljno je. Okrenite jedan profil, drugi i to je bilo to. Prošlo je nekoliko dana i Aca mi kaže: „U redu je, igraćeš ti to! Ne znam šta je, samo znam da je mnogo veliko“, rekao je glumac.

Foto: Printscren/Youtube/RTS Tako stoje stvari – Zvanični kanal

„Zato mi je postalo dosadno jer sam počeo da ličim na svog oca, koji je bio šef računovodstva i svakog dana išao na posao. Stalno sam se čudio kako može da ide svakog dana na posao. A, eto, ja sam svakoga dana išao na posao po ceo dan i tada sam shvatio koliko je ozbiljan rad na tom projektu. Snimali smo tim tempom godinama“, ispričao je tada Desimir.