Foto: David Warren / ddp USA / Profimedia

Dejvid Hals, pomoćnik reditelja filma "Rust", koji je glumcu Aleku Baldvinu pre pucnjave na setu predao smrtonosni rekvizit, na jednom od prethodnih projekata je otpušten iz filmske produkcije nakon što je u incidentu s oružjem povređen član ekipe, otkrila je producentska kuća "Rocket Soul Studios" za "CNN."

Hals je 2019. godine bio pomoćnik reditelja na snimanju filma „Freedom’s Path“. I tad je pištolj „neočekivano opalio“, ali član tonske ekipe je na vreme uspeo da se povuče od eksplozije. Produkcija je odmah zaustavljena, a tonca je odmah na setu pregledao lekar i savetovao mu da potraži detaljniju medicinsku pomoć. U produkciju se vratio nekoliko dana kasnije.

PROČITAJTE JOŠ

Dejvid je nakon incidenta uklonjen sa seta i otpušten iz produkcije, saopštila je kompanija „Rocket Soul Studios.“

„Snimanje se nastavilo tek nakon što je Hals otišao s radnog mesta. Tad je podnesena i prijava o incidentu. Dejv se jako kajao zbog nesrećnog događaja i razumeo je razloge zbog kojih je dobio otkaz. Angažovali smo novog pomoćnika reditelja i novog oružara, a produkcija filma uspešno je završena“, izvestila je kompanija.

Član zvučne ekipe koji je radio na filmu „Freedom’s Path“ nije želeo da komentariše incident, a nedostupan je bio i Hals, navode američki mediji.

Podsetimo, Alek Baldvin je prošle nedelje u Novom Meksiku slučajno usmrtio snimateljku Hajlin Hatčins i ranio reditelja Džoela Suzu. Holivudski glumac potpuno je slomljen zbog tragedije.

BONUS VIDEO: Nova.rs na snimanju serije „Kljun“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.