Foto: E-Stock_milos_rafailovic

Završena je kremacija glumca Desimira Stanojevića na Novom groblju, nakon čega je njegova ćerka Nina održala govor i uputila poslednji pozdrav ocu.

Porodica pokojnog glumca, među kojima je supruga Nada, ćerke Nina i Sanja, kao i Desimirovi unuci, stigla je pola sata pre kremacije na groblje, kako bi u kapeli primila saušeće prijatelja i rodbine. Kada je kremacija završena, ćerka Nina održala je govor u kome je rekla da su Desimira voleli baš zbog toga što se nikada nije bojao da bude svoj, takav kakav jeste.

PROČITAJTE JOŠ

„Nisi hteo da umreš do poslednjeg trenutka i ovo za tebe nije odlazak. Sve što smo planirali moramo drugačije da izvedemo. Ako nešto mogu da kažem, jeste da bi volela da me ljudi jednog dana vole onakvu kakva jesam sa svim svojim vrlinama i manama, baš kao što si ti to pokazivao. Mi te volimo baš zbog tih nijansi koje si pokazivao. Hvala ti na tome, nadam se da ću i ja to uspeti za svoj životni vek da iznesem“, izjavila je ona.

Foto: Marija Dejanović/Nova.rs

Nakon kremacije, puštena je pesma „Kočijašu, hajd’ na čašu“ koju je Desimir svojevremeno obradio, a ćerka Nina istakla je da je to najlepša pesma koju za života otpevao.

Podsetimo, Desimir Stanojević preminuo je 10. marta u svom domu u Beogradu posle teške bolesti.

Rođen 7. oktobra 1950. godine u Nišu, igrao je u Narodnom pozorištu u Nišu od 1970. do 1990. Godine, a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Zaslužan je za izvođenje prvog mjuzikla u istoriji Niškog pozorišta, „Violinista na krovu“. Takođe je zaslužan za postavljanje mjuzikla „Cigani lete u nebo“ u Niškom „Narodnom pozorištu“. Jedna od njegovih najpoznatijih uloga jeste uloga Vukašina Golubovića u seriji „Srećni ljudi“.