Svetlana Bojković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Legendarna glumica se razvela kada je njena ćerka Katarina imala deset godina, te joj je predstavljao izazov da pored mnogih obaveza uskladi roditeljstvo.

Svetlana Ceca Bojković je nakon rođenja Žutićeve imala pomoć roditelja, ali nakon što se razvela od kolege Miloša Žutića usledila je borba.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nije lako ni jednostavno biti roditelj, a pogotovo ako se bavite glumom. Dok je Kaja bila beba, ja sam imala servis baka i deka. I to dve bake i dvojicu deka. To je tada nekako funkcionisalo. Posle kada dete krene u školu, više nema bake i deke. Ja sam se i razvela kada je ona imala oko deset godina. Tada sam i ja imala još veću odgovornost u odnosu na njeno vaspitanje i školovanje. Nije bilo nimalo lako pogotovo što je ona odmah pokazivala buntovnički duh. Taj pubertet koji je nastupio bio je za mene veoma težak, ali uspeli smo divno da se izborimo“, rekla je glumica.

Katarina Žutić u detinjstvu nije pokazivala naklonost ka glumi.

Katarina Žutić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Onda je došla u godine da hoće konkuriše za Akademiju, a u početku nije pokazivala interesovanje uopšte, nije htela da gleda nijednu epizodu ‘Boljeg života’. To je za decu vrlo često iritantno, toliko je želela da bude svoja da joj je to smetalo. Nije htela da sledi primer svoje majke. Jednom je skupila ceo razred na ručak, nenadano, a ja sam na primer skuvala za dva dana, i više nema ničega. Ona sedi za stolom i klati onim nogicama i kaže: ‘Evo je moja mama, omiljeno lice sa malog ekrana’. U 17. godini je htela da napusti gimnaziju, da konkuriše za akademiju, ali ja to nisam dala. Rekla sam joj: ‘Moraš da maturiraš. Ništa se tu ne gubi u životu i naročito u glumi'“, rekla je Svetlana u emisiji „Kec na jedanaest“.

Bojkovićeva se osvrnula i na večitu dilemu „ko je veći zavodnik“, Bora Todorović ili Dragan Nikolić.

„Oni su bili božanstveni, a različiti. Družili su se i privatno, bilo je tu jako mnogo anegdota, blesavih ali i smešnih. I Bora je bio poseban lik, kao glumac je bio na jedan šarmantan način bezobrazan, ‘u igri’. On je meni mnogo pomagao, oslobodio me je. Jednom prilikom sam ‘zinula’ i rekla da li ovako nešto može čovek da smisli, misleći na glumačko rešenje, a glumili smo bračni par“, rekla je Ceca.

BONUS VIDEO: Svetlana Ceca Bojković dobitnica nagrade za ličnost godine

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.