Britni Spirs – krah najveće tinejdž zvezde

Showbiz 04. mar. 202018:03
Podeli:
Foto:EPA/CHRISTIAN LILIENDAHL DENMARK OUT

Britni Spirs, nekada najpopularnija tinejdž zvezda devedesetih i početkom dvehiljaditih godina, tokom karijere imala je više uspona i padova. Početak nove dekade za "pop princezu" ipak donosi nove probleme.

Naime, Britni Spirs se pojavila 1998. godine kao revolucionarna pop pevačica koja je zaslužna za preporod pop scene krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih godina. Ona je tokom karijere više puta nagrađivana i hvaljena od strane kritičara, a čak šest puta je ušla u Ginisovu knjigu rekorda. „Billboard“ ju je proglasio osmom najboljom umetnicom dvehiljaditih godina, a svojevremeno je bila tek druga žena na svetu koja je pored pevačice Maraje Keri imala više od dva singla na „HOT 100“ lestvici.

PROČITAJTE JOŠ

Njena karijera, međutim, krenula je silaznom putanjom 2007. godine, nakon što je pevačica doživela javni nervni slom i obrijala glavu.

Februara 2007. godine, tada dvadesetpetogodišnja Britni Spirs, ušetala je u frizerski salon sa zahtevom da joj vlasnica salona obrije glavu. Sve se to desilo samo jedan dan nakon što se prijavila u centar za rehabilitaciju. Kada je frizerka to odbila, Spirsova je uzela mašinu u ruke i sama se ošišala do glave.

Foto:EPA/PAUL BUCK

Pevačica je tih dana bila na ivici nervog sloma, jer je prema navodima američkih medija bila u depresiji, a na sudu se borila za starateljstvo nad svoja dva sina sa bivšim suprugom Kevinom Federlajnom.

„Jedina emocija koju je pokazala bila je kada je rekla da će njena mama biti ljuta zbog toga što radi svojoj kosi. Zasuzile su joj oči. Onda je odjednom shvatila šta je uradila sebi“, izjavila je vlasnica salona tada.

Nakon toga je napustila salon i otišla to studija za tetoviranje i uradila dve tetovaže. Ona je tada navodno rekla tattoo majstoru da je umorna od dodira nepoznatih ljudi i da samo želi da bude sama.

Tabloidi su u danima koji su usledili pisali o ovom skandalu, veličajući psihičke bolesti i navodeći da je „pop zvezda potpuno poludela“. Ona se samo nekoliko meseci kasnije vratila na scenu nastupajući na dodeli „MTV VMA“ nagrada sa pesmom „Gimme more“, ali je već početkom naredne godine bila hospitalizovana jer je odbila da preda starateljstvo nad dvojicom sinova bivšem suprugu.

Džejmi Spirs, njen otac, tada je dobio zakonsko starateljstvo nad pevačicom i ovlašćen je za kontrolu njenom imovinom, kao i čitavim njenim bogatstvom. Britni je proglašena neuračunjivom i nesposobnom da brine sama o sebi.

U godinama koje su usledile vratila se na scenu, snimivši još nekoliko albuma koji su bili pravi hitovi u Americi, ali i širom sveta. Ipak, fanovi i mediji navode da se njeno psihičko stanje nikada nije popravilo, te da pop zvezda od tada živi na lekovima.

Foto:EPA/ACHIM SCHEIDEMANN

U aprilu 2019. godine, Britni je ponovo bila hospitalizovana, kada se mesec dana zadržala u mentalnoj bolnici u Los Anđelesu. Inostrani mediji tada su pisali da je Britni ponovo na ivici nervnog sloma, te da ju je potresla vest o bolesti njenog oca. Samo nekoliko meseci ranije, pevačica je otkazala svoju koncertnu rezidenciju u Las Vegasu.

Od tada do danas, nema glasa o novoj muzici, niti o novim datumima za koncerte nekada najveće pop zvezde. Britni se s vremena na vreme oglašava na Instagramu, ali tamo uglavnom deli plesne video snimke i fotografije iz kućne teretane.