Brajović o 100 €: Mislio sam da će odustati od te besmislice

Showbiz 24. apr. 202015:13 > 15:41
Podeli:
Vojislav Voja Brajović Foto: Vesna Lalić

"Ja mislim da je to besmislica, da to nije dobro. Glupo mi je sad da upotrebljavam neke druge, jake reči. Nadao sam se da će od toga da odustanu. To nisu male pare i treba videti ko su najugroženiji ljudi, pojedinci, porodice i tako dalje, i njima usmeriti, ako su već odvojili te pare. To su naše pare, nisu njihove. Odvajaju od naših para i valjda treba i neko naš tu nešto da se pita." Ovako je glumac Voja Brajović prokomentarisao izjavu ministra finansija.

Naime, Siniša Mali je izjavio da će na današnjoj sednici Vlade biti doneta uredba o dodeli 100 evra građanima Srbije.

Pomenuta suma automatski će biti uplaćena svim penzionerima i primaocima socijalne pomoći, dok će se preostali građani naknadno izjasniti da li žele 100 evra od države.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je ministar naglasio, izjašnjavanje građana biće telefonskim putem, a glumac Voja Brajović za Nova.rs ističe da je ova jednokratna pomoć građanima besmislica, kao i to da se nadao da će Vlada od toga odustati.

„Ja mislim da je to besmislica, da to nije dobro. Glupo mi je sad da upotrebljavam neke druge, jake reči. Nadao sam se da će od toga da odustanu. To nisu male pare i treba videti ko su najugroženiji ljudi, pojedinci, porodice i tako dalje, i njima usmeriti, ako su već odvojili te pare. Izračunajte koliko ima punoletnih ljudi. Ako ova zemlja ima 7 miliona, dakle 6 miliona je punoletno pa puta tih 100 evra i tako dalje, i tako dalje. To su naše pare, nisu njihove. Odvajaju od naših para i valjda treba i neko naš tu nešto da se pita. Kad je neko odlučio tu da će da da 100 evra? Šta ćete vi, nekom „parajliji“ koji ima para i kaže da hoće i on da uzme tih 100 evra, da kažete da ne može? Pa kako? To su i njegove pare. Besmislene su i posledice. Ja stvarno ne mogu za to da kažem da je nešto smisleno i racionalno. Stvarno ne mogu, ali ako se govori o nekoj socijalnoj pomoći, valjda ta socijalna pomoć treba da bude upućena onima koji su ugroženi.

Na konstataciju članova Vlade da su penzioneri procenjeni kao najugroženija grupa građana, Brajović kaže:

„Opet je to neko politikanstvo. To su neka politička razmišljanja, predizborna, izborna, nema veze… Neću uopšte da ulazim u to. Hoću samo da govorim o tome da li je ta socijalna politika nekakva humana stvar od naše države, a država je servis, službenici ovoga naroda. Novac treba da se usmerava onima kojima je to potrebno. Zamislite da se pojačaju recimo ove nacionalne kuhinje ili šta znam, da se usmeri za inkluziju ovih koji su i te kako ugroženi, a nisu maltene deo ovog društva…“, kaže glumac.

Brajović se ovim povodom osvrnuo i na samostalne umetnike i njihov status u državi.

„Moram da se osvrnem i na to kad je Udruženje dramskih umetnika tražilo da se samostalnim umetnicima koji imaju ugovore, posao sa državom, sa parama koje su opet naše, narodne, da im se omogući da prežive, jer oni su samostalni umetnici koji su hrabri, rade sami kod sebe. Znate da im je i zabranjeno zapošljavanje u ustanovama, javnom servisu. Oni su imali poslove, radili u pozorištu ili su snimali, i sada ne mogu da imaju one novce koje su imali ugovorene sa državom i sada vidim da se i Grad javio i Ministarstvo koje se obraća Vladi kao da ono nije deo Vlade. Ovo samo govorim kao primer. Nisu samo dramski umetnici u pitanju, već i likovni, muzički, baletski i drugi i sad se vi javljate za 100 evra. Pa nije to politika. Dato je i 4.000 dinara penzionerima, šta oni mogu sa tim? Da kupe pile“, zaključuje on.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar