Foto:Goran Kovacic/PIXSELL

Pevač i kompozitor sevdalinki oduvek je poznat po svom autentičnom izdanju.

Božo Vrećo se ne obazire na negativne komentare na račun njegovog izgleda.

PROČITAJTE JOš:

Iako je za njegov stil života potrebna hrabrost, ne bi ga menjao.

„Da, volim svoj život i ne bih ga menjao, ali nije to za svakoga. Trebaju vam živci kao konopci, mudrost i ispunjenost koja nadilazi materijalno, hrabrost koju morate zaslužiti i riskirati sve, božanska ljubav da vas pokreće i ne pobudi sumnje. Ali i volja i upornost da sve možete i onda zaista sve i možete“, rekao je Vrećo.

Božo Vrećo
Božo Vrećo Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Pevač je izložen osudi jednog dela društva, ali našao je način da to prevaziđe.

„Ignorišem glupost jer za to ne postoji bolji izraz, okružujem se kvalitetnim ljudima, mislima i razgovorima koji zavređuju pažnju te ostavljaju duboku pouku kako voleti sebe i svet oko sebe. Tek tada ste nedodirljivi za svet koji poput tora ovaca i zna jedino da bleji“, kaže Božo.

Vrećo je poznat po originalnom načinu odevanja, a otkrio je gde pronalazi inspiraciju.

„U dualnosti prirode i nas samih koji joj pripadamo, u antikvitetima, u drugim ljudima s iznimnim vizijama sebe i sveta oko sebe, u detaljima koje zapažam na putovanjima. Sve prikupljam u neki svoj imaginarni folder u kojem se savršeno snalazim“, dodao je pevač.

Njegovoj majci dijagnostifikovan je kancer, a Božo je sve vreme bio uz nju.

„Oslonac i beskrajna snaga, hrabrost, ljubav i brižnost. Uloge su se zamenile i na neki način kao da sam se brinuo o svom detetu. Tako sam mogao i uvideti koliko je jaka veza između majke i deteta, koliko je neraskidiva i posebna. Nadjačava sve boli, strahove i sumnje. Bio sam tu, konstanta koja nije pokazivala strah, nemogućnost i pokolebljivost, bio sam jak poput stene i mogla je da se osloni na mene s poverenjem i sigurnošću. To je uloga svih nas prema roditeljima, prema našim majkama kojima dugujemo sve. One su zaslužne za naš prvi udah života i poimanje ljubavi, one nas uče kako da volimo“, kazao je Vrećo.

Pevačeva majka je danas mnogo bolje, a neke pesme joj je posvetio.

„Ona je muza koja je uvek bila na mojoj strani, moja potpora, neiscrpna inspiracija i ljubav koja ne poznaje granice. Sve je počelo pesmom ‘Lejlija’, čekamo i nove sa sedmog albuma koji je u pripremi za proleće i već mu se veselim. Ona je u svemu i uvek će biti, lakoća nežnosti, detinja brižnost i iskrenost, stamenost žene koja može sve. Heroina, junakinja i moja srna, kako joj od milja znam reći“, rekao je Božo za „Story.hr“.

BONUS VIDEO: TOP 5 pevača koje obožavamo već decenijama

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.