Elizabet Olsen, Džon Čalis
Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Keith Mayhew / Landmark / Profimedia

Britanski glumac Džon Čalis, zvezda serije "Mućke" kojeg smo svi upamtili kao "Bojsija", reagovao je na uvredljive izjave Elizabet Olsen na račun naše države.

Američka glumica Elizabet Olsen, jedna od sestara Olsen, bila je gošća emisije „Keeping Secrets“, u kojoj je, između ostalog, govorila o snimaju filma u Srbiji. U jednoj od izjava, rekla je da „Nema razloga da bilo ko poseti Srbiju“, kao i da u Srbiji „Nema ničeg jedinstveno srpskog, jer oni postoje tek 13 godina“.

Na njene reči reagovao je i britanski glumac Džon Čalis, zvezda serije „Mućke“ kojeg smo svi upamtili kao „Bojsija“.

Čalis je na Tviteru napisao da se ne slaže sa njenim mišljenjem jer je našu zemlju posetio više puta i oduševio se.

„Ne slažem se. Istraživao sam Srbiju i vratio sam se i drugi put tamo. Beograd je uzbudljiv grad, istorija i arhitektura je fascinantna i ljudi su veoma gostoprimivi“, napisao je legendarni Džon Čalis.

Podsetimo, glumica je u svojim izjavama potcenila Srbiju i naglasila da niko ne treba da poseti našu zemlju.

„Zapravo nema ničeg jedinstveno srpskog, jer su oni tek oko 13 godina svoja zemlja. Oni nemaju ništa svoje, samo uzimaju od onih koji su u nekom momentu zauzeli njihovu zemlju“, rekla je ona u intervjuu, dodajući da „nema razloga da bilo ko dođe u Srbiju“.

Rekla je da je u Srbiji snimala par meseci, te da je bila slobodna samo nedeljom i da je tada imala prilike da upozna našu državu i kulturu.

PROČITAJTE JOŠ

„Veoma je interesantno mesto. Snimali smo tamo 6 dana nedeljno i imali smo samo jedan slobodan dan“, ispričala je Olsen.

Voditeljke su se nasmejale na njenu konstataciju, ali su istakle da „milioni Srba gledaju našu emisiju“, te su pozdravile svoje gledaoce.

Pojedini korisnici društvenih mreža našli su se uvređeni zbog ovakvog narativa poznate glumice. Kako kažu, ona je uvredila našu zemlju i naše stanovništvo.

Tviterom su kasnije krenuli da se šire uvredljivi komentari na račun Elizabet Olsen.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare