Bojana Maljević nakon pretnji: Tužilaštvo inače ne reaguje

Showbiz 30. apr. 202111:05
Podeli:
Foto:Zoran Lončarević

Glumica i producentkinja Bojana Maljević, koja je posle tvita podrške ekipi filma "Quo vadis, Aida?" u noći dodele Oskara između nedelje i ponedeljka dobila pretnje i uvrede, kaže za "N1" da ih nije prijavila, jer ni ranije nije imala dobra iskustva.

„Tužilaštvo ne reaguje ni na mnogo skandaloznije stvari nego što su pretnje jednoj glumici i producentkinji, tako da tu ne očekujem nikakvu reakciju, vide svi šta se dešava, pa ako neko smatra da treba da reaguje…“, izjavila je Bojana Maljević za „N1“.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovakve pretnje uvek i isključivo dolaze od nacionalista, samo je pitanje koji su nacionalisti u trendu, da li su to botovi vlasti ili opozicije, ili ovakva specifična situacija kada sam ja samo čestitkom kolegama na velikom uspehu u noći dodele tako jedne značajne nagrade kao što je Oskar, a smatram da je to najmanje što sam mogla da uradim za tako veliki uspeh, dobila užasne uvrede“, navodi u „Danu uživo“ na TV N1 glumica.

Podsetimo, glumica i producentkinja Bojana Maljević, napisala je ranije na Tviteru da dobija jezive pretnje i uvrede zbog toga što je pred ovogodišnju dodelu Oskara poželela sreću i čestitala na uspehu ekipi filma „Quo vadis, Aida?“. Kako je napisala, to je sramotna slika jednog dela Srbije danas.

Pred dodelu Oskara sam poželela sreću ekipi filma #QuoVadisAida čestitala sam kolegama na uspehu, posebno mojoj koleginici Jasni Đuričić. To šta se nalazi u komentarima mog Tvita, ta vrsta uvreda i pretnji – jeziva je slika jednog dela Srbije danas. Stid“, napisala je Maljević na Tviteru.

Ona je dodala da je prestrašno i kakve uvrede i pretnje iz Hrvatske dobija njena koleginica Nataša Drakulić.

„Prestrašno je i kroz šta poslednjih nedelja i meseci prolazi scenaristkinja filma Dara iz Jasenovca, Nataša Drakulić, koja dobija iz Hrvatske stravične pretnje, uključujući pretnje smrću. Brojnost i načini na koje su moje kolege izložene riziku zbog svog rada, užasavajuća je“, nadovezala se Maljević.

Neki od komentara ispod tvita Bojane Maljević bili su „Pomijama ćemo te hraniti, nakazo“ i „Moj đon je čistiji od tvog obraza“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar