Melani Braun Foto:EPA/NINA PROMMER

Engleska pevačica Melani Braun, poznatija kao Mel Bi i članica bivše najpopularnije britanske ženske pop grupe pod nazivom Spajs Grls, progovorila je o svom suočavanju s rasizmom tokom života.

PROČITAJTE JOŠ

Puno sećanja veže je za vreme nastupa u sastavu britanske pop grupe Spajs Grls, a kako je sve izgledalo pre dvadeset godina prisetila se Melani:

„Nekad je rasizam bio previše očigledan. Čak su me zamolili da napustim dizajnersku radnju kada sam s devojkama nastupala za Princa Čarlsa i Nelsona Mandelu. Neprijatno je, bila sam šokirana, jer kada imate drugačiju boju kože uvek postoji neko ko s vama želi da se suoči“, rekla je ona.

Otkrila je da su frizeri često od nje tražili da joj ispravljaju kosu, s obzirom na to da ima duge crne kovrdže.

Melani Braun Foto:EPA/HANNIBAL

„Sećam se kada sam prvi put snimala video za pesmu „Wannabe“. Imali smo nekoliko stilista i jedan od njih mi je rekao: „Sve je dobro, ali kosu moramo da ispravimo“. Ja sam to odbila, jer moja kosa je moj identitet, ono što me čini drugačijom od svih devojaka u mojoj grupi“, ispričala je Mel Bi.

Njen tata Martin je poreklom sa Kariba, a mama joj je Britanka.

„Moja mama se družila s jednom gospođom, čije je dete takođe imalo boju kože kao ja. Ta devojka mi je i danas dobra prijateljica, često smo se družile“, zaključila je Mel Bi.

Melani je o ovom pitanju progovorila nakon što su širom sveta počeli protesti pod nazivom „Black Lives Matter“ zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda 25. maja 2020. godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare