Bili Ajliš/Foto:EPA-EFE/DAVID SWANSON

Pop zvezda Bili Ajliš, tokom prve večeri svoje svetske turneje "Where do we go?", kritikovala je, kako kaže, potrebu društva da komentariše izgled ženskog tela.

U video-klipu koji je snimljen tokom koncerta, mlada zvezda osvrnula se na komentare da je „krupna“, navodeći da „društvo ima bolesnu potrebu da naslućuje o veličini ženskog tela samo na osnovu odeće koju žena nosi“. 

PROČITAJTE JOŠ

„Ukoliko bih nosila odeću koja više pokazuje, nazivali biste me kurvom. Ali zato što nosim široku odeću i nikada niste videli moje telo, svejedno naslućujete da sam debela i i dalje me komentarišete“, izjavila je ona.

Iako je njen upečatljiv stil do sada koristila kako bi posprdno posmatrala druge žene u industriji, koje koriste svoju seksualnost zarad promocije, Bili je sada po prvi put pokazala fanovima kako zapravo izgleda bez odeće. Na snimku koji je objavljen kasno sinoć, pevačica je skinula gornji deo kostima u kome je nastupala i ostala je samo u brushalteru.

Ona je ovim putem želela da poruči da zapravo nije krupna, te da ljudi treba da prestanu da seksualizuju ženske izvođače u muzičkoj industriji i da se fokusiraju, kako je rekla, na umetnost, a ne na telo.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.