Bili Ajliš odogovorila na optužbe za rasizam: Žao mi je

Showbiz 22. jun. 202117:57
Podeli:
Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Pevačica Bili Ajliš optužena je za korišćenje rasističkih izraza, pošto su na društvenim mrežama osvanuli snimci na kojima pop diva ismeva azijski naglasak, a sada je ona osetila potrebu da se izvini zbog podrugljivih i uvredljivih izjava.

Pročitajte još:

U izjavi objavljenoj na njenom Instagram profilu, višestruka dobitnica Gremija, rekla je da je zaprepašćena sopstvenim ponašanjem na snimku na kom ima 13 ili 14 godina, piše Rojters.

Bili danas ima 19 godina, te je napisala koliko je zgrožena i posramljena svojim ponašanjem i da će se truditi da nikada više ne izgovori tako nešto.

„U ovoj pesmi sa videa je prvi put da sam čula tu reč, jer niko u mojoj porodici do tada nikada to nije rekao. Bez obzira na moje neznanje i godine u to vreme, ništa ne opravdava činjenicu da je uvredljiva. Zbog toga mi je žao“, rekla je ona.

Još jedan video koji je ovog meseca postao veoma aktuelan na društvenoj mreži Tik-Tok, je onaj na kojem Bili priča, kao što je i sama rekla, „glupo izmišljenim glasom“.

„To ni na koji način nije imitacija bilo koga ili bilo kog jezika, akcenta i kulture. Svako ko me poznaje video me je ako se ceo život zamajavam glasovima. Bez obzira na to kako je protumačeno, ne znaci da je moj postupak naneo štetu drugima“, rekla je Bili.

Nakon niza napada na azijske Amerikance od početka pandemije koronavirusa, američki predsednik Džo Bajden prošlog meseca potpisao je zakon o zločnima iz mržnje kovid-19.

„Označena sam nečim što nisam“, rekla je Ajliš, dodajući da se obraćala na video snimku nakon što su je obožavaoci zamolili da odgovori.

„Uvek sam naporno radila na tome da iskoristim svoju platformu u borbi za ljubaznost, toleranciju i jednakost“, dodala je Ajlišova.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar