Belorusija diskvalifikovana sa ovogodišnje Evrovizije

Showbiz 26. mar. 202122:46 > 22:50
Podeli:
Foto: Shutterstock, Promo

Belorusija ove godine neće učestvovati na „Pesmi Evrovizije“, pošto nova pesma koju je zemlja kandidovala takođe ne ispunjava kriterijume takmičenja, saopštila je Evropska radiodifuzna unija (EBU).

Pročitajte još:

„S obzirom da beloruski emiter BTRK nije dugo mogao da podnese prijavu za učešće, nažalost Belorusija neće učestvovati na 65. ‘Pesmi Evrovizije’ u maju“, navodi se u saopštenju organizacije objavljenom na Tviteru.

Organizatori su naveli da su pažljivo proučili novu prijavu, koju je Belorusija podnela, i zaključili da „ona takođe krši pravila koja garantuju da se takmičenje ne koristi ni u čijem interesu niti diskredituje“.


Ranije su organizatori „Pesme Evrovizije“ predložili Belorusiji da zameni pesmi „Ja ću te naučiti” grupe Galasy Zmesta, zbog političke konotacije. Pesma je obrisana sa Jutjub kanala takmičenja.

Predsedavajući beloruskog državnog medijskog holdinga BTRK, član Evropske radiodifuzne unije (EBU) i organizator nacionalnog selekcionog projekta za „Pesmu Evrovizije“, Ivan Ejsmont rekao je potom  da je za takmičenje izabrana nova pesma, koju su planirali da uskoro pošalju EBU-u.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar