Autor „Molitve“: Sviđa mi se hrvatska pesma na Evroviziji

Showbiz 18. maj. 202116:44
Podeli:
Vladimir Graić Graja
Vladimir Graić Graja Foto: Printscreen/RTS

Kompozitor Vladimir Grajić Graja, inače autor pesme "Molitva" koja je donela Srbiji pobedu na Evroviziji 2007. godine, komentarisao je za Nova.rs ovogodišnje regionalne pesme na ovom muzičkom takmičenju, te je istakao da je osim Srbije zapazio još jedino hrvatsku predstavnicu.

„Nisam se ove godine detaljno uputio u Evroviziju, iz nekih ličnih razloga, ali ono što sam ispratio mi govori da će ovo biti kovid Evrovizija, jer ćemo svi biti s nekom rezervom uključeni u celo takmičenje. Mi šaljemo naše tri predstavnice, grupu Hurricane, sa jednom, po meni dobrom pesmom. Pesma je pisana modernim jezikom i ima jedan evropski, svetski prizvuk. U svakom smislu mislim da ćemo ostaviti dobar utisak. Stalno ponavljam, kada su ciljevi Srbije u pitanju, to je plasman u finale. Mislim da će i ove godine to biti primarni zadatak i cilj naše delegacije. Sve preko toga ima veze i sa faktorom sreće i sa komšijskim, političkim okolnostima“, rekao je Graja za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Kaže da je iz regiona zapazio još jedino hrvatsku predstavnicu Albinu, koja se večeras takmiči u prvoj polufinalnoj večeri, i to pesmom „Tick – tock“.

„Kada je u pitanju region, zapazio sam samo još hrvatsku predstavnicu. Ona poput naše takođe ima jednu modernu kompoziciju, peva je mlada devojka koja to radi jako dobro. Očekujem da će i oni sa nama da se nađu u finalu bez ikakvog problema. Što se tiče ostalih pesama ispratio sam još jedino one koje važe za najveće favorite – Maltu i Francusku. Ako se ne varam, to su dve pesme koje su i na kladionicama u top tri“, rekao je Graja za naš portal.

Devojku koja predstavlja Maltu na ovogodišnjoj Evroviziji, poznaje, kaže, još od ranije.

„Devojka sa Malte koja peva tu pesmu jako dobro to izvodi. Sećam je se dok je bila dete, sa dečje pesme Evrovizije. Ona je jedan blistav talenat. Pesma joj daje baš dobre mogućnosti da pokaže svoj raskošni talenat. Mislim da sa dobrim scenskim nastupom, ne znam kakav je, ali mora biti dobar – može da pobedi. Što se tiče Francuske, oni su uvek drugačiji i zanimljivi, pogotovo za nas ove godine jer sam negde pročitao da je predstavnica poreklom sa naših prostora. Pesma je dobra, ona to radi na francuski način, kako samo Francuzi to umeju. Od svih pesama koje sam čuo Francuska i Malta su najveći favoriti, ubedljivo“, zaključio je kompozitor za Nova.rs.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar