Foto: Printscreen/YouTube/Zorannah

Iako je svoj uticaj na društvenim mrežama koristila kako bi promovisala pogubne antivakserske stavove, ispostavilo se da je Zorana Jovanović Zorannah ipak, suštnski, nešto što se narodski zove "beskičmenjak". Sledeći put kada slušate njene savete i zaluđivana na Instagramu i Jutjubu, setite se da je ova hardkor antivaks blogerka ipak vakcinisana.

Priče o nedoslednosti srpske influenserke potegle su se kada je ona na Instagramu počela da deli fotografije iz Pariza, te su mnogi došli do zaključka da je primila vakcinu kako bi mogla da putuje – jer u suprotnom ne bi mogla da poseti francusku prestonicu.

PROČITAJTE JOŠ

U ovoj evropskoj zemlji od letos je uvedena mera sa kovid propusnicama – što podrazumeva da imate potvrdu da ste vakcinisani sa obe doze vakcine protiv koronavirusa, ili da imate negativan PCR test ne stariji od tri dana. Da je ipak odlučila da se vakciniše, a ne da radi PCR testove u nedogled, dokazao je i njen video na Jutjubu, jer se u jednom kadru videa jasno vidi ištampani papir, odnosno, potvrda o vakcinaciji.

Kada je objavila prve fotografije sa aerodoma, pratioci su je odmah pitali da je tačno da se vakcinisala, ali Zorannah nije odgovarala. Pitanja su sasvim na mestu, jer je pre samo nekoliko meseci bila prva u antivakserskim redovima, promovišući takve pogubne i neodgovorne stavove.

Ona je svojevremeno pitala svoje pratioce da li će pristati da se vakcinišu i zašto žele ili ne žele to da urade. Kada su joj stigli odgovori, influenserka je objavila oko 50 negativnih komentara i svega jedan pozitivan.

„Uglavnom je odgovor „ne“. Sigurno oko 90 odsto. Šta mislite, koje je moje mišljenje?“, napisala je Zorannah uz smajli, aludirajući da je odgovor da ni ona neće da primi vakcinu.

Zorannah Foto: Youtube/Zorannah

Potom je na Instagram storiju poručila da zna da je ovim stavom uznemirila mnoge, pa je navela „da jedva čeka da je kontaktiraju da skine ove objave“ – dodatno produbljujući sumanute teorije zavere o izmišljenom neprijatelju koji pokušava da uništi ljudski rod. Nešto slično onome što su ovih dana na Tviteru pisali i Milan Stanković i Rada Manojlović.

Nakon toga je snimila i video u kojem detaljno objašnjava zbog čega neće da se vakciniše.

Pirlikom gostovanja u emisiji Ognjena Amidžića, Zorannah je takođe „podgrejavala“ teorije zavere, tvrdeći da „svako treba da ima svoje mišljenje o koronavirusu“.

„Ja mislim da svako treba da ima neko svoje mišljenje o koronavirusu, ali ja ne znam da li smem da kažem svoje jer me napadaju sa svih strana konstantno. Ja stvarno mislim da je virus nastao veštačkim putem i da je pušten, pa, sad, iz kojih razloga to ne možemo da znamo. Mislim da nije nastao na pijaci. Ne razmišljam o tome kad će sve ovo da se završi, samo neka me puste da izađem iz zemlje. Ništa mi drugo ne treba“, rekla je ona svojevremeno.

Zorannah je, međutim, svoje stavove olako odbacila – i to zbog jednog putovanja.

BONUS VIDEO: Samo 5 procenata vakcinisanih završi u bolnici

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare