Andrej Maričić ekskluzivno za Nova.rs sa Tajlanda

Showbiz 20. mar. 202020:02 > 22:47
Podeli:
Foto: Facebook/ Andrej Maričić

Voditelj Andrej Maričić trenutno se zajedno sa grupom državljana Srbije nalazi "zarobljen" na Tajlandu odakle, kako kaže, ne postoji opcija da se vrate u Srbiju. On je u ekskluzivnom obraćanju za čitaoce Nova.rs izjavio da se nada da će država pronaći rešenje.

Andrej Maričić, srpski Ber Grils koji vodi emisiju „Bez granice sa Andrejem“, nije uspeo da se vrati u Srbiju pre nego što su aviokompanije obustavile letove na dva meseca, te je, kako kaže, ostao zarobljen u Aziji.

On je u ekskluzivnom video obraćanju za Nova.rs sa Tajlanda ispričao da se trenutno nalazi u Bangkoku, ali da će uskoro zajedno sa grupom turista iz Srbije biti prebačen na ostrvu Ko Samui.

„Trenutno se nalazim u hotelskoj sobi u Bangoku iz Laosa gde sam snimao četiri nedelje i vratio sam se ranije da bih nekako uhvatio let do Bograda. Sve je bilo moguće, međutim, kada sam došao do Bangkoka zatvoren je beogradski aerodrom“, započinje svoju video ispovest voditelj.

„Javili su iz aviokompanije da nas neće pustiti da dođemo do aerodroma u Dohi, jer nemamo krajnje odredište. Kada kažem „mi“, mislim na sve putnike koji treba da se vrate u Beograd preko agencije „Mangatrip““.

Foto: Instagram/ andrej.maricic

 

Maričić je za naš portal dodatno objasnio da će se sa grupom iz Bangkoka skloniti na tajlandsko ostrvo Ko Samui, zato što je grad postao nebezbedan zbog ubrzanog širenja koronavirusa.

„Ja ću se zajedno sa grupom pomeriti na ostrvo Ko Samui koje nije ričicno kao Bangkok, pre neki dan je samo preko jedne večeri ovde zaraženo šezdesetoro ljudi. Bangkok više nije toliko bezbedan i mi se prebacujemo na ostrvo i nadamo se da će državni organi pronaći neko rešenje i vratiti ne samo nas, nego sve građane Srbije van granica države“, rekao je on i dodao:

„Ja sam konkretno sa agencijom „Manga trip“ pokušavao da nađem rešenje i da nađemo neke okolne aerodrome pored Srbije. Tražili smo i opciju Zagreba, Bugarske itd,  ali nismo dobili dozvolu jer nismo članice Evropske Unije i ne bismo mogli da se iskrcamo“.

Kako je dodatno rekao, rešenja za sada nema.

„Rešenja za sada nema, sve je na turistickim agencijama i konkretno u slučaju „Manga trip“ agencije, putnici su zbrinuti, mogućnost nestanka novca je normalna situacija, ali „Manga“ je omogućila o trošku agencije mesec dana smeštaja. Držimo se dobro, znamo kakva je situacija, znamo da je u Srbiji teško, svim srcem smo uz sugrđane u Srbiji. Svaka čast za akciju „aplauz u osam“, svi ti ljudi, osoblje, lekari zaslužuju mnogo više. Imate podršku od nas, ali bismo voleli da i mi imamo podršku od vas, toliko, nadam se da se vidimo uskoro“, zaključio je Maričić za Nova.rs.