Amira Medunjanin: Toma i Silvana su oblikovali moju ličnost

Showbiz 12. jul. 202120:10 > 20:25
Podeli:
Foto: Aleksandar Čavić i Vedran Ševčuk, Printscreen

Pevačica Amira Medunjanin održala je koncert na tvrđavi Kastel u okviru Banja Luka Festa, koji će joj sigurno zauvek ostati u sećanju.

PROČITAJTE JOŠ

Čak ni promenljive vremenske nepogode nisu sprečile posetioce da dođu i uživaju u njenom liku i delu, a posebno u njenom novom ostvarenju. Naime, Amira je objavila album na kojem je obradila 12 pesama Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić, pa je na taj način odala počast kolosalnim pojavama jugoslovenske muzičke scene i poslednjim istinskim reprezentima kafanske muzike.

U razgovoru za dnevni list Nova, Medunjanin objašnjava kako je došla na tu ideju.

– Ja sam maštala o tome poslednjih 20 godina i više. Nisam to htela da uradim dok ne izgradim svoj sopstveni put. U suprotnom bi značilo da se oslanjam na njihovu veličinu, slavu i energiju, ne daj Bože to. Taj album koji sam napravila nastao je kao poklon njima za sve ono što su oni poklonili meni dok sam odrastala, a to je muzika. Silvanu i Tomu slušam od svoje šeste godine i oni su me oblikovali u čoveka kakav sam danas. Mislim da sam zbog toga ovakva, a to je dobar čovek. Sve njihove pesme sam znala kao dete, a od Silvane sam naučila te sevdalinke da pevam jer ima prekrasan i specifičan glas. Ona je bila ispred svog vremena i nije bila sa ovog sveta, ja u to verujem. S druge strane, Toma ima svoju priču i ne poznajem osobu koja ne zna za njega. Spoj njih dvoje je nešto čarobno. Ovo sam morala da uradim jer je počast njima, kao i svim doajenima sevdaha i to je moj način da njima dvoma kažem hvala.

Amira Medunjanin Foto: Aleksandar Čavić i Vedran Ševčuk

Amira je utiske s koncerta sabrala i podelila s nama.

– Prvo pitam ljude: „Kako je bilo vama“, a meni je bila predivna čarolija. Magično. Sve pohvale organizatorima na svemu – od organizacije, pa do toga kako smo ishendlovali tu kišu. Sve su sredili za pet minuta, trebalo je obrisati tu gomilu stolica. Ja sam celu noć razmišljala ko će ih brisati (smeh), a onda je krenulo ludilo nama na sceni koji smo ćutali dugi niz meseci, a i ljudima koji su čekali na to da čuju šta mi imamo da kažemo.

Takođe se osvrnula i na situaciju s pandemijom koronavirusa.

„Zamislite da vi ne možete da radite to što volite i da vam neko zabrani, a to radite godinama. To je kao da vam neko izbije vazduh iz stomaka, kao da vas nokautira. Bilo mi je jako teško, stoički smo podneli mi muzičari, ali i ljudi iz drugih branši. Da li je iko svestan da je ceo svet stao? Ponoviću da je ceo svet stao u jednom trenutku. Strašna je pomisao kako smo mi mali i kako je jedan sićušni virus napravio čudo. Ovo je za mene bio praznik, Banja Luka Fest je napravio čudo. Zbog njega smo se osetili živim, i to je najveći dar koji sam mogla da dobijem. Nadam se da smo posle ovih 16 meseci shvatili koje su prave vrednosti u životu i šta moramo da čuvamo. Ja sam vreme pandemije iskoristila za postprodukciju albuma, ali i za provođenje vremena sa svojom familijom i najbližima. Nema više ono kao ostaviću za sutra. Živi se danas, živi se za ovaj trenutak. Ko zna šta će biti sutra. Iskoristi svaki trenutak da uradiš nešto lepo, da nekoga obiđeš, da nekome pomogneš.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar