Foto:Screenshot Youtube

Usled pandemije koronavirusa, zdravstveni radnici širom sveta nisu bili pripremljeni za veliki broj zaraženih, zbog čega, između ostalog, imaju problem i s manjkom medicinske opreme, pa im je ustupljena medicinska oprema iz serija kao što je "Uvod u anatomiju".

Kako prenose svetski mediji, za potrebe snimanja američkih serija poput „Uvod u anatomiju“ i „Specijalizant“ kod njih se zatekao višak medicinske opreme, a oni su ga sada, u vreme nestašice zbog širenja korone, donirali lokalnim bolnicama.

Navodno, oprema sa seta serije „Specijalizant“ ustupljena je lokalnoj bolnici u Atlanti, a reumatolog Karen Law objavila je fotografiju donacije na društvenim mrežama.

Karen Law
Foto: Printscreen/Instagram/karen.ll.law

 

Takođe, medijska kuća ABC istakla je da je serija „Station 19“ donirala sve svoje N95 maske lokalnoj vatrogasnoj stanici. Oni su na setu serije imali oko 300 maski i rado su ih prosledili profesionalcima kojima su potrebnije.

PROČITAJTE JOŠ

Sa seta „Uvoda u anatomiju“ donirana je velika količina zaštitne opreme, uključujući rukavice, kao i zaštitna odela, te maske, prenose strani mediji.

Serije „New Amsterdam“ i „The Good Doctor“, isto tako, donirale su medicinski materijal lokalnim bolnicama.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.