Aleksandar Srećković Kubura: Uvek se umešam kada vidim nasilje VIDEO

Showbiz 28. nov. 202123:56
Podeli:

Glumac Aleksandar Srećković Kubura govorio je na temu partnerskog nasilja i naveo da iako je uloga države u spečavanju toga velika, odgovornost je najviše na nama kao pojedincima.

Kubura je komentarisao predstavu „Mačka pečena“ koja je pre nekoliko dana imala premijeru u beogradskom Teatru na Brdu, koja se bavi temom partnerskog nasilja. Glumac je istakao da teatar može da doprinese osvešćivanju tog problema, a možda i da doprinose rešavanju problema.

„Naravno, tu mora i država da se uključi, tu nema nikakve priče. Ali na ovakav način se radi ono što država ne može da uradi, a to je da se u individui diže svest o tome da je nedopustivo, pogotovo danas, imati situacije gde je neko rob, gde je neko u svojoj suštini ponižen“, kazao je Srećković.

„Nije najteže fizičko nasilje, nego što takav odnos ubija osećaj ljudskosti i života u nekoj osobi. Teatar i uopšte umetnost ima zadatak da u čoveku ne samo na razumnom, već i na emotivnom nivou, dovede taj problem do svakog od nas, da bi shvatili da to prosto ne može“, dodao je.

Kubura je otkrio i da uvek staje u odbranu nekoga ko doživljava nasilje.

„Jako je teško mešati se u tuđe odnose, nikada ne znate kako je. Imao sam par puta situacije kada sam video nešto na ulici, možda sam ja to pogrešno pročitao, ali nasilje je definitivno postojalo. Ja sam se uvek umešao. Ja mislim da ne možemo da prolazimo pored toga“, zaključio je.

Ceo razgovor s Aleksandrom Srećkovićem Kuburom pogledajte u video prilogu na početku teksta.

BONUS VIDEO: Aleksandar Srećković Kubura: Seoska idila u radijski kazan

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar