Mirjana Antonović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Mirjana Antonović juče je potvrdila da je sud u Beogradu doneo presudu da je pevač Miroslav Ilić biološki otac njenog sina Devina.

Mirjana je vest podelila na svom Fejsbuk profilu, gde je napisala koliko je zadovoljna ishodom ovog sudskog procesa.

PROČITAJTE JOŠ:

Advokat Mirjane Antonović, Vilijam Paspalovski, prokomentarisao je za Nova.rs presudu.

„Sve što mogu da kažem je da smo jako zadovoljni odlukom. Doneta je prvostepena presuda, pa postoji mogućnost žalbe u roku od 15 dana. Za dalji proces u tom slučaju je zadužen Apelacioni sud u Beogradu, koji bi to rešavao. Žalba se može da je odbije, odbaci ili usvoji, a postupak može i da se vrati na ponovno suđenje“, rekao je Paspalovski.

Na pitanje šta pevač može da učini u ovom slučaju, kako bi osporio odluku suda, advokat je pojasnio:

„Od dana kada prime presudu, stranke imaju 15 dana rok za žalbu. Druga strana teoretski može da priloži dokaze, koje u prethodnom procesu nije priložila, uz obrazloženje zašto to nije do sada učinila“, rekao je Vilijam.

On je objasnio kako sud donosi presudu, u slučaju kada nije urađen DNK test.

„DNK analiza nije jedini dokaz. Odluka se donosi na osnovu dokaza koji se iznose u usmenoj raspravi. Dokazi mogu biti različiti, može se dokazati da su dva lica bila u vezi u periodu kada je došlo do začeća. Uzimaju se u obzir svedoci, snimci, sve ono što se iznese na sudu“, objasnio je Paspalovski.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Mirjana Antonović želela je da svojim slučajem doprinese eventualnoj izmeni zakona, gde bi bilo obavezno uraditi DNK analizu, radi utvrđivanja očinstva. Međutim, advokat smatra da se zakon, ipak, ne menja u tom smeru.

„Ne verujem da izmena zakona ide u tom smeru, jer bi to previše pojednostavilo postupak. Bilo bi dovoljno da se samo uradi test, tako da ne bi bilo sudskih procesa. To ne ide u prilog moćnim ljudima koji ne žele da se utvrdi očinstvo, jer na taj način ne bi mogli da se izvuku. Takva izmena zakona bi bila idealna, ali se ne ide u tom smeru“, zaključio je Paspalovski.

BONUS VIDEO: Suđenje Miroslavu Iliću

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.