Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Goran Srdanov/Nova.rs

Folker se na konferenciji za novinare povodom svog zakazanog za 14. april u beogradskoj areni, dotakao i naše predstavnice na "Pesmi Evrovizije".

Aca Lukas pojavio se odlično raspoložen, a osim na pitanja o predstojećem koncertu, odgovarao je i na ona koja se tiču njegovog sukoba sa čelnicima RTS-a.

PROČITAJTE JOŠ

Povodom tužbi urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević i generalnog direktora javnog servisa Dragana Bujoševića, pevač je rekao:

„Ja nemam pojma, ja nisam advokat. Znam samo da sam podneo krivičnu prijavu, ostalo je kod advokata. Iza svake svoje reči stojim. Dobili smo 24 tužbe, mi smo baš poznati kao plašljivi. Voleo bih da pošalju još 24. Neka ulože 140 tužbi, da ne bi morali da idu na posao.“

Foto: Nova S

Što se tiče Ane Đurić Konstrakte, koja je ubedljivo pobedila u domaćem takmičenju „Pesma za Evroviziju ’22“, za koje Lukas tvrdi da je namešteno, on se našalio:

„Kakva je panika ko putuje sa izvođačima. Konstrakta i nije bitna trenutno, sad je bitno ko ide sa njom u Torino, mogli bismo i mi da odemo. Može Konstrakta da nam donese neki poklon“.

Podsetimo, Radio-televizija Srbije podnela je krivičnu prijavu protiv Ace Lukasa i njegovog menadžera Saše Mirkovića zbog sumnje da su izvršili krivično delo lažno prijavljivanje iz čl. 334 Krivičnog zakonika Republike Srbije, a zbog izjava da je glasanje za „Pesmu za Evroviziju ’22“, na kojoj je ubedljivo pobedila Ana Đurić Konstrakta sa pesmom „In Corpore Sano“, bilo namešteno.

Pored toga, generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević podneo je dve privatne krivične tužbe protiv Vuksanovića.

Foto:Nemanja Jovanović

Aca Lukas, koji je na takmičenju nastupio sa pesmom „Oskar“, bio je nezadovoljan glasanjem, pa je optužio RTS i urednicu Zabavnog programa Oliveru Kovačević da su učestvovali u nameštanju, a podneo je i tužbe protiv pojedinih članova žirija. Međutim, kako je Nova već pisala, Lukas je u svojoj prijavi naveo kao „krivce“ ljude koji su bili u žiriju tokom prve večeri takmičenja, a ne ljude koji su bili u žiriju tokom finalne večeri.

Pre RTS-a Vuksanovića je, zbog raznih izjava koje je davao o njoj, tužila i Kovačevićeva – i to čak 12 puta.

BONUS VIDEO: Aca Lukas, KZN povodom Pesme za Evroviziju ’22

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar