Foto: Promo/Netflix

Filmski kritičari BBC-a Nikolas Barber i Kerin Džejms zabrali su 10 najboljih filmova u prvoj polovini 2020. godine među kojima su: "Da 5 Bloods", "The Personal History of David Copperfield" i "Never Rarely Sometimes Always".

Da 5 Bloods

U ovom filmu četiri afroamerička veterana se bore protiv ljudi i prirode kada se vrate u Vijetnam tražeći ostatke svog poginulog vođe i zlatno bogatstvo koje im je pomogao da sakriju. Film je režirao Spajk Li. U filmu igraju Čadvik Bozmen, Žan Reno, Pol Volter Hauser.

The Personal History of David Copperfield

Ostvarenje „The Personal History of David Copperfield“ je moderan prikaz Dikensovog naslovnog lika dok se kreće haotičnim svetom kako bi pronašao svoje mesto u njemu.

Inače Dejvid Koperfild prvi put je objavljen 1850. godine i opisuje put titularnog protagonsite kojem je uzor Dickens, koji je od siromašnog detinjstva postao uspešan autor, zahvaljujući istrajnosti i uprkos nedostatku dicipline. Film je režirao Armando Januči. U zapaženim ulogama našli su se Dev Patel, Tilda Svinton, Hju Lori, Peter Kapaldi i drugi.

Never Rarely Sometimes Always

„Never Rarely Sometimes Always“ je drama koja prati život 17-godišnje devojke koja odlučuje da prekine neplaniranu trudnoću. S obzirom da je u malom gradu u Pensilvaniji abortus je zabranjen, ona odlučuje da ode u Njujork na abortus jer joj tamo ne treba dozvola roditelja.

The Hunt

U hororu „The Hunt“ reditelja Krejga Zobela 12 stranaca probudi se na otvorenom. Ne znaju ni gde su, ni kako su stigli tamo. Ne znaju da su izabrani za vrlo specifičnu svrhu: lov. U filmu glume: Beti Gilpin, Hilari Svonk, Ike Barinholc.

Bacurau

„Bacurau“ je film reditelja Žulijana Dornelesa i Klebera Mendoka Filhoa. U ovom filmu izmešani su vestern, triler i naučna fantastika. Bacurau je ime izmišljenog sela na čijem se čelu nalazi korumpirani gradonačelnik Tony Jr. Uskoro seoski učitelj doznaje da je selo izbrisano sa svih geografskih mapa, da mobilni telefoni u selu ne rade i da se nalaze u okruženju neobičnih turista. Radi se o bogatim američkim investitorima i turistima koji organiziraju lov na stanovnike Bacuraua.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

PROČITAJTE JOŠ