Foto: Sacco / Backgrid USA / Profimedia

Pop provokatorka Lejdi Gaga, juče je proslavila svoj veliki jubilej - deset godina od objavljivanja jednog od svojih najvećih singlova "Born This Way", koji ujedno predstavlja i LGBT himnu zbog svog eksplicitnog i nedvosmislenog teksta.

PROČITAJTE JOŠ

Pesma je završila na prvom mestu Bilboardove HOT 100 lestvice i tamo je provela šest nedelja, kao najprodavaniji singl u SAD u tom trenutku. Postala je legendarna jer je ujedno i prva mejnstrim pesma koja u sebi sadrži reč „Transrodan“. Zbog ostalih delova pesme, u kojima Gaga peva „Nije bitno da li ste gej, strejt, trans, bi“, i „Nije bitno da li ste crn ili beo“, „Born This Way“ važi za jednu od najvećih LGBT himni svih vremena.

„Tekst je prilično bukvalan. Rekla sam da će ovo biti Ja-sam-to-što-sam himna. Nisam želela da tekst pesme pakujem u liričke metafore, želela sam da bude eksplicitan i nedvosmislen. Mislim da se u današnjoj muzici gubi previše vremena pakujući tekst da bude mističan“, rekla je Gaga o svom singlu svojevremeno.

Do sada, ovaj singl je prodao više od osam miliona živih kopija širom sveta.

„Born This Way“ je ujedno i drugi studijski album američke kantautorke. Izdat 23. maja 2011. godine, a na njemu se nalaze i hit pesme „Judas“, „The Edge of Glory“, „Yoü and I“ i „Marry the Night.“

Naziv drugog albuma, a svog trećeg velikog izdanja, otkrila je godinu dana ranije, na dodeli MTV VMA nagrada, kada je sa sobom ponela nagradu „Spot godine“ za pesmu „Bad Romance“.

Pesmu možete poslušati u nastavku.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar