10 godina bez legende: Na današnji dan umrla Ejmi Vajnhaus

Showbiz 22. jul. 202112:15
Podeli:
Foto:EPA/ANDY RAIN

Legendarnu Ejmi Vajnhaus publika je poslednji put imala prilike da vidi u noći između 18. i 19. juna 2011. godine - i to baš u Srbiji, na Kalemegdanu. Fanovi su očekivali spektakl, a otišli su razočarani i složni da je Beograd video najskandalozniji nastup preminule pevačice. Samo tri nedelje nakon debakla, Ejmi Vajnhaus pronađena je mrtva u svom stanu u Londonu.

„Ejmi Vajnhaus je izviždana od strane publike u Beogradu, srpskoj prestonici, nakon nastupa pod dejstvom alkohola. Koncert je trebalo da označi početak njene evropske turneje, ali to nije bio nastup kojem se nadalo dvadeset hiljada fanovaOtpevala je nekoliko deonica napornih za slušanje, pre nego što se saplela na sceni i u jednom trenutku bacila mikrofon na pod“, pisalo je u izveštaju dopisnika BBC-ja Marka Louena.

PROČITAJTE JOŠ

Koncert je započela rečima – „Dobro veče, Atina“, što je u startu izazvalo razočarenje publike.

Amaterski snimci nezadovoljnih fanova preko noći su preplavili Jutjub, a neke od njih za manje od dvanaest sati pogledalo je i do pedeset hiljada ljudi.

Koncert u Beogradu bio je poslednji Ejmin veliki nastup. Sustiglo ju je sve – slomljeno srce, zavisnost od alkohola i narkotika, preveliki teret slave, bulimija… Otkazala je svoju evropsku turneju, vratila se u Lonon i odlučila da odmah prekine sa upotrebom svih opojnih sredstava.

Preminula je na današnji dan, 23. jula 2011. godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar