Podeli
Foto:Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Iako nakon vanrednog stanja i gotovo cele godine provedene u kući i dalje kolutate očima na predlog serija za bindžovanje - pandemiji koronavirusa još uvek nije kraj, a čak i da jeste, ima li išta bolje od opuštenog vikenda kod kuće uz omiljene junake holivudske kinematografije?

Ukoliko ovu subotu veče ne provodite u gradu, a spremni ste za lenju nedelju u krevetu, imamo nekoliko serijskih projekata na koje možete da bacite oko. U nastavku teksta, nalazi se lista serija koje biste mogli da bindžujete večeras. Iz ličnog iskustva, odgledaćete po čitavu sezonu u dahu.

Ubiti Iv

Iv je dokona radnica bezbednosne službe, veoma britkog uma. Vilanel je elegantna i talentovana za ubijanje. Ove dve izuzetno inteligentne žene, podjednako opsednute jedna drugom, sukobljavaju se u epskoj igri mačke i miša. Zasnovana na romanima Luka Dženingsa, serija “Ubiti Iv” se usredsređuje na Vilanel (Džodi Komer), psihopatskog ubicu, i Iv (Sandra O), ženu zaduženu da je uhvati. Iv je dokona radnica bezbednosne službe, veoma britkog uma, koju kancelarijski posao ne ispunjava do kraja i ne ostvaruje svoje snove o špijuniranju. Serija je opisana kao kombinacija surovih podvala sa britkim humorom, originalnošću i napetom akcijom.

Euphoria

Dok milioni fanova širom sveta sa nestrpljenjem iščekuju novu sezonu,  prvih osam epizode “Euforije” svakoga dana dobijaju nove preglede i nastavljaju da “rastu” kao najgledanije epizode neke serije na Netflixu.

“Euforija” je tinejdž drama od autora Sema Levisona koja govori o grupi tinejdžera i njihovom eksperimentisanju sa seksom, drogom, prijateljstvima, sopstvenim identitetom i načinu na koji se suočavaju sa posledicama trauma koje su proživeli u detinjstvu.

Bolje stvari 

“Bolje stvari” je serija koja govori o Sem Foks (Pamela Adlon), glumici bez dlake na jeziku, koja u Los Anđelesu odgaja svoje tri ćerke – Maks, Frenki i Djuk. Ona je mama, tata, sudija i policajac. Takođe brine o svojoj majci Fil, engleskoj emigrantkinji, koja živi prekoputa. Sem baš i ne ume da pokazuje ljubav prema ćerkama i majci, ali je ponekad rasipa okolo kad oseća krivicu. Ona samo pokušava da zaradi za život, utiče na živote svojih ćerki, zabavlja se s prijateljima i – možda – povremeno pronađe malo vremena za sebe.

Bez oduševljavanja, molim

U humorističkoj seriji “Bez oduševljenja, molim”, sa Larijem Dejvidom, tvorcem Seinfelda, u ulozi samoga sebe, svaka nam epizoda donosi Larijeve dogodovštine kod kuće, na poslu i na ulicama Los Anđelesa, gde sreće fiktivne i stvarne likove. Ova nemilosrdno iskrena serija vođena je pomaknutom komičnom vizijom tvorca megauspešnog Seinfelda i briše granice između realnosti i fikcije prateći stvarne i fiktivne likove ulicama Los Anđelesa, a sve se snima ručnom kamerom. Zabava je zagarantovana.

Zapadni svet

Radnja serije se odvija u budućnosti, gde tematski zabavni park pod nazivom “Zapadni svet” nudi svojim posetiocima priliku da dožive divlji zapad. Park se nalazi na velikoj geografskoj površini koja uključuje i prilazni grad Svitvoter. Grad i celokupno zemljište su naseljeni takozvanim domaćinima, android robotima, koji se ne mogu razlikovati od ljudi, sa naprednim programom koji prati unapred definisan set ponavljajućih priča. Domaćini imaju sposobnost da odstupe od zadate priče kada posetioci stupe u interakciju sa njima.

Domaćini ponavljaju ove priče iznova svakog dana, njihova pamćenja prethodnoh dana se brišu, sve dok nisu ponovo upotrebljeni u nekoj novoj priči ili skladišteni za kasniju upotrebu. Zarad bezbednosti posetilaca, domaćini nisu u mogućnosti da naude živim bićima, što dopušta posetiocima gotovo neograničenu slobodu i mogućnost da stupe u bilo kakvu interakciju sa domaćinima bez straha od odmazde, što može uključivati seksualne odnose i simulirana ubistva drugih domaćina. Osoblje nadgleda park, razvija nove priče i vrši popravke domaćina ukoliko je to potrebno.

Crni ponedeljak

Vratite se u 19. oktobar 1987 – Crni ponedeljak, najveći pad berze u istoriji Vol Strita. Do danas, niko ne zna ko ga je izazvao… sve do sada. Ovo je priča o tome kako je grupa autsajdera postala deo elite Vol Strita i na kraju izazvala pad najvećeg finansijskog sistema na svetu, slupala lamborgini limuzinu i razbila “stakleni plafon”. Urnebesna humoristička serija u kojoj glume Don Čidl, Endru Ranels i Redžina Hol.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar