Sergej Trifunović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

"Ne interesuju me ispolitizovani filmovi. Ionako je dosta muka nama Srbima samima. Ne bih nikad igrao u filmu Anđeline Džoli. U principu sam više uloga odbio nego što sam odigrao", rekao je glumac Sergej Trifunović.

PROČITAJE JOŠ

Od 1985. godine, kada je dobio prvu ulogu na velikom platnu u filmu Gorana Paskaljevića „Tuđa Amerika“, Sergeju Trifunoviću otvorila su se vrata u svetu glume. Za 35 godina glumačke karijere odigrao je brojne uloge i svaku je izneo na poseban i dostojanstven način.

Međutim, bilo je i onih koje je odbio, bez razmišljanja. Trifunović za Nova.rs govori šta je sve morao da radi da bi uspešno obavio zadatak koji mu je poveren. Čak i ako neki lik koji je dobio privatno nije simpatizovao, na kraju je ipak maestralno odradio. S druge strane, glumac ističe da je više uloga odbio nego što je odigrao.

Sergej Trifunović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

„Svašta sam radio zbog uloga. Na primer, vežbao sam pucanje, bacanje noževa, mačevanje, jahao sam konja… Čak su i pucali u mene. Radio sam sve što inače svi glumci rade za pripremu svojih projekata. Ništa mi ne pada teško, zaista“, rekao je Sergej za Nova.rs i otkrio na šta nikada nije pristajao u poslu.

„Nisam pristao da igram na jednom projektu u momentu kada je bilo osetljivo, pošto je bilo posle bombardovanja. Trebalo je u američkom filmu da igram Albanca, pa sam tog Albanca preimenovao u Srbina. Pored toga, odbio sam film o Srebrenici, prosto nisam želeo da igram. Ne interesuju me ispolitizovani filmovi. Ionako je dosta muka Srbima samima. Ne bih nikad igrao u filmu Anđeline Džoli. U principu sam više uloga odbio nego što sam odigrao“, kazao je Trifunović.

 

****

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare