Foto:Instagram/islamovicii

Pevač Alen Islamović vratio se u rodni Bihać u kojem će u budućnosti provoditi više vremena i, kako je najavio, aktivno se politički angažovati, na šta ga je navela teška migrantska kriza koja ovaj grad potresa već nekoliko godina.

Nekadašnji pevač grupe „Bijelo dugme“, koji već godinama živi u Zagrebu, vratio se u Bihać, jer je odlučio da neće više biti „nemi posmatrač brzog poniranja njegovog grada u bedu i haos, pa će osnovati nezavisnu listu s mr Emdžadom Galijaševićem, bivšim ministrom u privredi USK-a i bivšim bihaćkim gradonačelnikom“.

Prošle godine u Bihaću migranti su pretukli Islamovićevog bubnjara i u njemu je zbog tog incidenta, kako kaže „proradio taj patriotski bunt“.

I sam je svedok reakcijama nezadovoljstva i strahu koji se uvukao među njegove sugrađane, kojima želi da pomogne tako što će dići svoj glas, kada već aktuelni gradonačelnik, kako ističe, četiri godine ćuti i čuva svoju fotelju, a Bišćane je prepustio na milost i nemilost stranaca, prenose „Nezavisne novine“.

„Potrebni su nam odlučni i dobro organizovani mladi ljudi i privrednici, koji se ne libe upirati prstom u sve što nije dobro, ali i koji su spremni dati sve od sebe da se to loše menja. Takve ljude ću okupiti oko sebe,“ dodaje Islamović.

Naglašava da ima pravo da bude „lokalni patriota i za to ne prihvata osude ni od koga“.

„Imam pravo da volim svoj grad, imam pravo da govorim o svom gradu, imam pravo da kritikujem šta je dobro a šta nije, imam pravo da kažem ‘Moj grade’, imam pravo biti taj i imam pravo izgovoriti to ime Bihać. Ako me neko želi kritikovati i osuditi zbog toga što volim svoj grad, neka sude“, istakao je pevač.

Politički angažman, međutim, kako kaže, neće značiti pauzu u njegovom muzičkom radu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare