Foto:Eugen Wais / Alamy / Alamy / Profimedia; Koi Sojer, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia.

Tetovaža predstavlja trajni ukras na telu i uglavnom nosi određenu značenje odnoseći se na životnu fazu, moto ili pak voljenu osobu, bila ona porodica, prijatelj ili emotivni partner. Stoga pre tetoviranja treba dobro promisliti šta je to što zaslužuje da se zauvek nalazi na vašem telu. Doduše, uz napredak tehnologije moguće je ukloniti ili prepraviti neželjenu tetovažu, mada uspešnost ukljanjanja zavisi od mnogo faktora - od starosti tetovaže, vrste i boje mastila, ali i od boje kože. Osim toga, uklanjanje je poprilično skupo i potrebno je mnogo tretmana da bi tetovaža nestala, a takođe je i vrlo bolno. Prema iskustvu onih koji su uklanjali tetovaže, taj proces boli znatno više od samog tetoviranja, a među velikim zvezdama ima onih koji su i te kako zažalili zbog tetovaža koje su uradili, te vam donosimo njihovu listu.

PROČITAJTE JOŠ

Koliko dugotrajan proces uklanjanja može biti, dobro zna i Džesika Alba. Glumica i preduzetnica priznala je da žali zbog dve tetovaže. Prva je tetovaža mašne koju je uradila iznad zadnjice, a druga tetovaža cveća na vratu.

Mašnu zasad nije uklanjala, ali zato godinama pokušava da se reši one na vratu.

„Uradila sam je kad sam imala 17 godina i toliko me iritira. Puno puta sam pokušala da je uklonim laserom i ona jednostavno ne želi dole“, rekla je glumica u jednom intervjuu.

Više sreće s uklanjanjem imala je glumica Melani Grifit. Kada se 2014. razvela od glumca Antonija Banderasa nakon 18. godina braka, odmah se podvrgnula laserskom tretmanu kako bi s ruke uklonila tetovažu njegovog imena u srcu.

Zbog tetovaže je zažalila i pevačica Džesi Džej. Ona je na stomaku tetovirala stihove iz svoje pesme „Who You Are“, čija je autorka. Međutim, tatu majstoru donela je stihove s pogrešno napisanom reči (loose umesto lose) i tako završila s nepismenom tetovažom.

View this post on Instagram

?

A post shared by JJ (@jessiej) on

PROČITAJTE JOŠ

„Da, pogrešno je napisana. Da, tatu majstor mi nije ništa spomenuo. Da, imala sam 18 godina. Da, ovo je razlog zašto nosim odeću visokog struka“, objasnila je pevačica na svom Instagram profilu. Nije ni shvatila da se to dogodilo sve dok joj mama u suzama nije ukazala na gramatičku pogrešku.

Glumica Kejli Kvoko na leđima je tetovirala datum svog venčanja s Rajanom Svitingom u rimskim brojevima. Međutim, razvela se od njega nakon tri godine i odlučila da staru tetovažu prekrije novom.

„Duboko, veliko značenje iza ove lepe tetovaže je to… što prekriva prethodnu“, našalila se na sopstveni račun opisujući svoju novu tetovažu leptira.

Džastin Biber otišao je korak dalje i na ruci tetovirao anđela s likom svoje tadašnje devojke Selene Gomez. Vezu sa Selenom je prekinuo i u međuvremenu se venčao s Hejli Biber.

View this post on Instagram

Recovery… sustainability… ? @rorykramer

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

„Ovo je moja bivša devojka. Pokušao sam da joj maknem lice senčanjem, ali ljudi i dalje znaju da je to ona“, priznao je Biber jednom prilikom u intervjuu za magazin „GQ“.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar