Održana dečja Evrovizija: Evo kako se plasirala Srbija

Showbiz 30. nov. 202010:47 > 10:49
Podeli:
Petar Aničić Foto: Printscreen/Junior Eurovision Song Contest

Dečja pesma Evrovizije održana je juče, a nakon glasanja proglašen je pobednik - Valentina iz Francuske. Ona je osvojila 200 poena i dobila trofej, dok je predstavnik Srbije, Petar Aničić, završio takmičenje na 11. mestu od 12 učesnika.

Ona je osvojila 200 poena i dobila trofej, dok je predstavnik Srbije, Petar Aničić, završio takmičenje na 11. mestu od 12 učesnika, navode domaći mediji.

Petar je na svojim društvenim mrežama čestitao pobednici, te je rekao da će ovo iskustvo pamtiti zauvek.

Dečja pesma Evrovizije 2020. je bilo 18. po redu takmičenje namenjeno deci. Održalo se u Varšavi, u Poljskoj, 29. novembra 2020. godine, nakon pobede Poljske na takmičenju 2019. godine. Bio je ovo drugi put da se takmičenje održi u Poljskoj. Takođe bio je ovo prvi put da se takmičenje održi dva puta zaredom u istoj zemlji.

12 zemalja je učestvovalo na takmičenju. Debitant na ovom takmičenju je bila Nemačka, dok su se Albanija, Australija, Vels, Italija, Irska, Portugal i Severna Makedonija povukle sa takmičenja zbog svetske krize praćene pandemijom koronavirusa, a Jermenija zbog rata u toj državi.

Valentina Tronel je sa pesmom J’imagine ostvarila prvu pobedu za Francusku. Na drugom mestu je završio Kazahstan, a na trećem Španija.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar