Od nečega mora i da se živi: Unosni biznisi domaćih zvezda

Showbiz 28. avg. 202014:04 > 15:19
Podeli:
Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS/Arhiva

Brojne javne ličnosti, pored primarnog zanimanja, novac su iskoristili u privatne poslove od kojih imaju dobru zaradu. Neku su otvorili ugostiteljske objekte, butike, kozmetičke salone, iznajmljuju nekretnine na mesečnom nivou, a mali broj njih razvija turizam.

Među prvima turistički biznis razvio je pevač Miloš Bojanić na Crnogorskom primorju. Folker je pre tri decenije kupio apartmane u Baošićima, u blizini Herceg Novom, koje izdaje tokom letnje sezone. Iz godine u godinu ih renovora, kreči i menja nameštaj kako bi privukao goste.

Poslednje četiri godine najčešće gosti Ruse, koji su oduševljeni i naviknuti na betonsku plažu ispred njegovog objekta, ali i samim ribarskim mestom. Njemu u biznisu pomaže supruga koja s njim provodi celu sezonu na moru.

Foto:Zoran Lončarević

Pevačica Lela Andrić od majke je preuzela motel na Tari, koji se nekada zvao „Vila Džogazi“. Reč je o kući sa nekoliko soba, uz sve zaposlenim osobljem na recepciji, kuhinji i trpezariji za ručavanje. Pevačica nije toliko bila prisutna na planini, pa je posao uglavnom vodila iz Beograda.

Košarkaš Miloš Teodosić gradi hotel sa sportskim kompleksom na Divčibarima, u koji su uloženi milioni. Sportista je nabavio najsavremeniju opremu za sport kako bi deca dolazila na rekreativnu i bavila se sportskim aktivnostima, ali i timovi iz raznih sportova koji će dolaziti na pripreme.

teodosić
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Bivši rukometaš Vlada Mandić sazidao je hotel u Trebinju, koji se privodi kraju. Na poslednjem spratu objekta nalazi se kraljevski apartman koji će koristiti samo on sa porodicom, a povremeno će ga ustupiti svojim prijateljima.

Foto: Zoran Lončarević

Folker Saša Matić u junu ove godine kupio je plac na Tari gde se zida 30 apartmana. On i njegov menadžer Marko Maksimović sa još nekoliko prijatelja uložili su velike pare u projekat, a ako sve bude po planu, radovi će biti gotovi u maju sledeće godine. Prema našim saznanjima, većina apartmana je prodata već u izgradnji, a ostatak će najverovatnije izdavati.

Saša Matić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.