Podeli
Foto: ARCHIMEDE- RAI CINEMA- LE PACTE- RPC - DE LAZZARIS, GRETA - Album / Album / Profimedia

Nakon domaće premijere na Festivalu evropskog filma na Paliću, u Kombank Dvoranu, sutra 24. septembra, stiže moderna filmska adaptacija filma Pinokio, nastalog po čuvenoj priči staroj više od sto godina, na osnovu koje je snimljen i Diznijev crtani film uz koji su rasle mnoge generacije. Nova.rs deli 3 puta po 2 karte za premijeru.

Ovoga puta pod okriljem proslavljenog reditelja Matea Garonea i sa jedinstvenim Robertom Beninjijem u ulozi Đepeta, Pinokio dobija jedno novo lice u savremenoj filmskoj adaptaciji.

PROČITAJTE JOŠ

Benini tumači lik poznatog usamljenog stolara Đepeta, koji klešući lutka od drveta, pred sobom izaziva čudo i stvara vragolastog dečaka Pinokija. Kao i svako dete, Pinokio je radoznao, a o svetu u kom živi uči iz svojih pokušaja i grešaka. Posedujući urođenu dečiju hrabrost, Pinokio postoje ono što je i trebalo da bude – pravi dečak.

Film o lutku koga znamo kao dečaka kome, kad slaže poraste nos snimljen je kako ističu svetske kritike verodostojno, prateći istoimenu originalnu knjigu Karla Kolodija koja u Italiji ima status literarne kraljice, podvučene već pod kožu Italijan

Ukoliko želite da osvojite kartu, potrebno je da odgovorite na pitanje na našem Instagram nalogu. 

Foto: Promo

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar