Podeli
Foto: Printscreen/YouTube

Zvezda Netfliksovog serijala "Cheer", Džeri Haris, optužen je za "eksploatisanje i silovanje" najmanje deset dečaka, stoji u optužnici koju su u utorak podigli savezni tužioci.

PROČITAJTE JOŠ

Kako piše “BuzzFeed”, tužioci traže određivanje istražnog zatvora za Harisa, koji se proslavio u Netfliksovoj dokumentarnoj seriji o timu navijača na univerzitetu Navarro u Korsikani u saveznoj državi Teksas.

Haris je uhapšen prošlog meseca pod optužbom da je proizvodio dečju pornografiju, jer je navodno od jednog maloletnika tražio da mu pošalje svoje gole fotografije. Trenutno se nalazi u pritvoru u Čikagu.

U optužnici je opisan kao drski seksualni predator koji nije mogao da kontroliše svoje nagone, a tužioci tvrde da nije sigurno pustiti ga na slobodu pre suđenja. Dodali su da su nakon njegovog hapšenja razgovarali s više drugih žrtava, a sve su identično opisale Harisovo ponašanje koje uključuje seksualno iskorišćavanje maloletnika.

“Harisu ne sme da se dopusti da naudi drugom detetu”, napisali su tužioci.

Harisovi advokati odbili su da komentarišu optužnicu, a on je ranije demantovao prvobitne optužbe protiv sebe. Navodno je 14. septembra, nakon hapšenja, vlastima priznao da je imao oralni i analni seks s 15-godišnjakom na jednom navijačkom skupu 2019. godine. Optužnica podnesena u utorak dokazuje da su vlasti obavile razgovor s tom navodnom žrtvom, te da je moguće da će biti još tačaka optužnice.

View this post on Instagram

Hoy iniciamos la semana con una noticia impactante. Al parecer, el actor del programa de Netflix “Cheer” – Jerry Harris – ha sido arrestado por tener una conducta inapropiada con un menor de edad. 👇👇👇 El actor estaba siendo investigado por el FBI luego de recibir acusaciones por este mismo hecho. Los demandantes son unos gemelos de Texas de 14 años, que han declarado haber sido acosados por el actor durante las competencias de porristas, al igual que en línea. 👇👇👇 Medio a través del cual, el actor solicitaba a uno de ellos que le enviara fotos y videos sexualmente explícitos, a lo que el menor lamentablemente accedió. #adelantelegal #adelante #bilinguallawyers #lawservice #losangeles #california #celeblegalnews #legalnews #trendingtoday #netflix #netflixnews #netflixseries #jerryharris #arrested

A post shared by Adelante Legal (@adelantelegal) on

U optužnici je opisano kako je Haris pratio dečaka u otključani toalet na događaju “kome je prisustvovalo na desetine odraslih” pre nego što ga je navodno sodomizovao. Dodaje se da je koristio svoju slavu i novac koji je zaradio u serijalu, te da je deci nudio i do 1000 dolara da mu pošalju snimke na kojima izvode seksualne radnje kako bi on zadovoljio svoje nagone.

“Haris pokazuje sve znakove serijskog predatora”, poručuju tužioci koji za njega traže i medicinski tretman.

Ako ga osude po zasad jedinoj tački optužnice, preti mu 15 godina zatvora.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar