Foto: karabatsispavlos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Miki Rurk u svom najnovijem filmu "Božiji čovek", igra Grka koji paralizovan i očajan zbog svega što mu se desilo, pomoć traži u veri i pravoslavnoj crkvi. Molitve mu budu uslišene kada mu pomogne jedan svetac koji ga potpuno i izleči.

PROČITAJTE JOŠ

Film „Božiji čovek“, u režiji rediteljke srpskog porekla Jelene Popović, govori o Nektariju Eginskom Čudotvorcu. Ovog sveca koji je prema priči nepravedno prognan i oklevetan a potom osuđen bez suđenja, igra Grk Aris Servetalis, dok Rurk glumi paralizovanog čoveka, koga je ovaj svetac izlečio.

Kako je Miki Rurk ispričao za grčki „Ortodox Times“, veruje da je lik paralizovanog čoveka, koga glumi u filmu, bio Nektarijevo poslednje čudo.

– Kada ležite u krevetu, paralizovani ste i kažu vam da nikada više nećete prohodati, onda više ne želite da živite – ispričao je holivudski glumac, a prenose Novosti.

Miki Rurk Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

On je otkrio da je i sam vernik iako je u jednom trenutku izgubio veru, kada mu je brat preminuo sa samo 20 godina. Veru je pak povratio zahvaljujući svom svešteniku, ocu Piteru, sa kojim je bio blizak 23 godine.

– On je preminuo prošle godine i to me je dotuklo. Sa njim sam mogao da razgovaram o Bogu, o veri, o životu posle života. Ljudi veruju u čuda, ali se ona ne dešavaju često. Moj sveštenik mi je jednom rekao važnu stvar, kada mi je bol obuzeo srce: „Miki, Bog čuje da telefon zvoni, čuje da ga zoveš, ali ne podiže slušalicu onda kad ti hoćeš“.

Inače, svetac o čijem životu je sada i snimio film živeo je krajem 19. veka i očigledno je ostavio veliki utisak na poznatog glumca.

– Čitajući život Svetog Nektarija, osećao sam posebnu duhovnu radost i bio ganut njegovim smirenim životom. U životu postoje mala i velika čuda. Iskusio sam oba, verujem u čuda, ali isključivo u Božja čuda. Ne verujem u sreću, u novac i moć. Verujem u odluke koje svako od nas donosi u životu.

Film „Božije čudo“ sada je u postprodukciji a naša rediteljka i producentkinja Jelena Popović, koja već godinama živi i radi u Americi, otkrila je da je za ovog sveca saznala tek pre nekoliko godina kada je pročitala knjigu o njegovom životu i odmah je odlučila da snimi film o svemu što je radio.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)