Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Važi za voditeljku sa perfektnom dikcijom. Skoro tri decenije Maja Žeželj radi glavne informativne emisije, a već šest godina na kanalu "N1", svakog radnog dana vodi Dnevnik u 19 časova. Za “Super TV” pričala je o karijeri, porodici, koleginicama i adrenalinu.

„Dok mogu da stanem iza toga što govorim, ja radim. Kada se te dve ravni ne poklapaju, moj posao gubi smisao. Nisam bila u situaciji da mislim jedno, a radim drugo. Kad god se to desilo, ja više nisam radila. Bilo je i dužih vremenskih perioda kada nisam radila na televiziji i tada sam se bavila nekim drugim stvarima. To je bio moj izbor i ni u jednom trenutku nisam zažalila. Čak ni onda kada je bilo pitanje da li ću ikada više raditi posao koji volim“, rekla je voditeljka za pomenuti medij i dodala:

„Medijska scena Srbije je haotična. Dobro je što ima mnogo izbora, ali ne valja što nismo naučili kako da biramo. Televizija je opasna i moćna igračka, a mi nemamo uputstvo za korišćenje. Još gore je što nemamo svest o tome da nam je to uputstvo uopšte i potrebno, a još manje o tome šta i koliko ne znamo. Možda znamo da prikupimo novac, ali ne znamo da taj novac dalje usmerimo – u pravljenje kvalitetnog programa. Šteta. Kada bi se dopustilo da srazmera bude barem pola-pola: pola onoga što neko misli da je dobro i pola onoga što zaista jeste dobro, televizija bi imala drugačiju ulogu“, rekla je ona.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (2)