Mađarske vlasti kritikuju Klunija, povezuju ga sa Sorošem

Showbiz 27. nov. 202015:06
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Mađarske vlasti kritikovale su Džordža Klunija smatrajući da ima previše "ograničeno znanje" o istoriji i politici, jer je taj američki glumac premijera Viktora Orbana opisao kao primer "mržnje i besa" u svetu.

„Mi volimo glumca Džordža Klunija… ali njegovo znanje istorije i politike deluje prilično ograničeno“, naveo je na Fejsbuku šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

PROČITAJTE JOŠ

Članovi mađarske vlade prethodno su optužili glumca da je marioneta američkog milijardera mađarsko-jevrejskog porekla Džordža Soroša koga Orban optužuje da kuje zaveru protiv njega putem nevladinih organizacija koje finansira, i da podstiče imigraciju u Mađarsku.

Nekoliko provladinih medija prenelo je fotografiju Klunija sa sinom Džordža Soroša, Aleksandrom.

Kluni je nedavno za američke medije govorio o svom poslednjem filmi „The Midnight Sky“, a rekao i da su Orban i mađarska vlada primeri „mržnje i besa“.

„Nismo bili usred pandemije kad se snimao film, ali je bilo toliko drugih stvari, toliko mržnje i besa sa kojim smo svi suočeni u ovom trenutku istorije i to svuda u svetu – od (Žaira) Bolsonara u Brazilu, do Orbana u Mađarskoj. Pogledajte, mnogo je besa i mržnje“, rekao je Kluni.

Reagujući na kritike iz Budimpešte, Kluni je danas rekao da se jednom sastao sa Sorošem na sastanku o migrantskoj krizi u UN.

„Takođe sam jednom sreo njegovog sina Aleksa, na jednom skupu u Davosu … tako da Orbanova propagandna mašina laže“, rekao je Kluni.

Glumac je dodao da ne očekuje da će njegov komentar biti objavljen u većini mađarskih medija jer njima upravljaju Orban i njegovi najbliži saradnici, ali da će se njegov glas ipak negde čuti.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar