Podeli
Halid Muslimovic
Halid Muslimović Foto:E-Stock/Mirko Rodić

Inspektori Agencije za istragu i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) juče su podneli krivičnu prijavu Tužilaštvu protiv Halida Muslimovića. Kako bosanski mediji pišu, informacija je iz prve ruke potvrđena u SIPA, a pevač se navodno tereti da je počinio krivično delo zbog pranja novca i prevara, te da je srekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 bosanskih maraka. 

PROČITAJTE JOŠ

“Izveštaj o počinjenom krivičnom delu protiv H. M. podnesen je 21. septembra. Oštećeno je lice iz Australije na način da je dovedeno u zabludu i da je osumnjičenom u više navrata na svoju štetu putem novčanih transfera ili u gotovini predalo najmanje 209.273 marke. Osumnjičeni H.M. se tereti da je sa ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljeg korišćenja, sredstva podizao u gotovini, znajući da su stečena na nezakonit način, odnosno činjenjem krivičnog dela prevara”, potvrđeno je u SIPA.

Oštećena je Sonja Bašić iz Melburna koja je ranije u javnost iznela tvrdnje da ju je Muslimović oštetio za oko 400.000 dolara dok su bili u ljubavnoj vezi. Prošle godine u oktobru u Osnovnom sudu u Banja Luci počelo je suđenje pevaču koji je optužen da je u julu 2018. godine verbalno i fizički napao Bašićevu nakon što je tražila da joj vrati novac koji mu je davala. On joj je ranije navodno obećavao da će joj vratiti sve do poslednjeg dinara.

Ovim povodom pokušali smo da stupimo u kontakt sa Muslimovićem, ali nije odgovarao na naše pozive.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar