Kraljica Elizabeta hladnokrvno odbila Harija i Megan

Podeli:
Kraljica Elizabeta Foto:EPA-EFE/ANDY RAIN

Engleska kraljica Elizabeta odbila je zahtev koji su joj uputili unuk princ Hari i njegova supruga Megan Markl zbog toga što su sami odlučili da ne budu više deo kraljevske porodice.

PROČITAJTE JOŠ

Prošlo je skoro godinu dana otkako su Megan Markl i princ Hari doneli odluku i objavili da se povlače s dužnosti u britanskoj kraljevskoj porodici. Princ i bivša američka glumica u proleće su se preselili u Kanadu, a odmah nakon toga odlučili su da kupe kuću u Meganinoj rodnoj Kaliforniji, gde danas žive.

Iako je očito da su prekinuli gotovo sve veze s Londonom, Megan i Hari su u pojedinim situacijama ipak poželeli biti deo institucije, ali im to više nije dopušteno.

Megan Markl i Hari
Megan Markl u zelenoj haljini; Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Daily Mail“ piše da je kraljici Elizabeti trebalo samo dve sekunde da ih odbije kada su se javili kraljevskoj palati pred Dan sećanja na poginule vojnike u ratovima, koji je u Velikoj Britaniji izuzetno bitan.

Princ je poželeo da kraljevska porodica i u njegovo ime položi venac za poginule, ali mu je zahtev ekspresno odbijen jer se, osim kraljevskih, odrekao i vojnih dužnosti. Njegov zahtev nije odbila administracija, pišu Britanci, već kraljica lično.

Foto: EPA-EFE/BUCKINGHAM PALACE HANDOUT

Iako obožava unuka Arčija, kraljičin stav se zna – ili si unutra ili si napolju.

„Megan i Harija niko nije proterao iz porodice i uvek su imali podršku. Sami su otišli i ne postoji način da više budu jednom nogom unutra“, pišu Britanci.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar