Kako su se voditelji blamirali u programu uživo

Podeli:
Foto: Foto: Printscreen/YouTube/Tv Pink/RTV BK telecom/BK televizija Karic/Arhiva

Voditeljka vesti TV Prva nedavno je napravila lapsus uživo u programu, kada je episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija nazvala "zemunsko-hercegovačkim". Tako je spikerka zavredila pažnju korisnika Tvitera, koji su se poprilično nemilosrdno podsmevali ovom lapsusu. Međutim, da su lapsusi iliti blamovi u programu uživo i te kako česta pojava, dokazuju i brojni primeri istih koji su vremenom postali hit, a neke čak citiramo i u svakodnevnom govoru.

PROČITAJTE JOŠ

Nedavna smrt pravoslavnog patrijarha Irineja bila „teren“ za pravljenje lapsusa širokog spektra kako voditelja, tako i reportera.

Prva karika u lancu lapsusa tada je bila voditeljka TV Prva, Bojana Ristivojević, inače bivša voditeljka rijalitija “Parovi”. Ona je tada dva puta izgovorila “njegova svetlost”, umesto “njegova svetost”.

“Da ponovimo još jednom, u petak, 20. novembra, u 7 i 7 časova u Vojnoj kovid bolnici Karaburma, u Beogradu, upokojio se u gospodu njegova svetlost patrijarh Irinej”, rekla je Ristivojević u programu.

Nismo pošteno stigli ni da procesuiramo ovaj ispad, a već je usledio novi gaf, i to od voditeljke jutarnjeg programa na TV Happy.

“Protojerej staford i Rajko Đurđević, novinar”, rekla je voditeljka Jovana Jeremić tokom čitanja imena gostiju s papira, misleći na titulu crkvenog velikodostojnika protojereja stavrofora, ali je umesto nje izrekla rasu pasa.

Potom je usledio još jedan lapsus iste voditeljke, koja je rekla da će “sveštenici čitati jevanđelja nad odronom”.

“Za 12.30 časova zakazan je pomen u Hramu Svetog Save. Nakon toga, celog dana i noći, beogradski sveštenici će čitati sveta jevanđelja nad odronom”, rekla je ona.

Reporterka Radio-televizije Srbije iz Niša se takođe „proslavila“ izveštavanjem o oproštaju od partijarha Irineja.

„Građani su dolazili tokom jučerašnjeg dana, tokom službe bdenja, upisivali svoje utiske i svoja sećanja, zapravo, u knjigu žalbi“, reče ona povodom ovog tragičnog događaja.

Jedan od korisnika Tvitera nije bio lenj, te je sve ove lapsuse zbrojao na jednom mestu.

Pre nekoliko meseci, ista voditeljka, Jovana Jeremić, toliko je samouvereno izdeklamovala najavu u svojoj emisiji, da nije ni primetila da je izgovorila nešto što ni ne postoji:

“Koja je cena uspeha? Kako pristojno odgovoriti na podudu koja to nije?”

Ponuda, pobuda ili požuda – pitanje je sad… Probajte da odgonetnete na 32:05 minutu snimka iz emisije „4 i po muškarca“.

Voditeljski lapsus koji je ušao u anale je svakako čuveni „bela ku*ac“.

Voditelj TV Avala je u informativnom programu umesto „Bela kuća“ izgovorio „bela ku*ac“.

Kad smo kod klasika blamova u programu, tu je i legendarna izjava voditeljke lokalne televizije, koja nije znala da je u etru, te je uzviknula „Draganče, isključuj muziku“!

Voditeljkama informativnog programa na televiziji Pink dešavali su se razni gafovi.

Jedan od njih nastao je permutacijom, pa je vest na kraju ličila na crni humor. Naime, voditeljka je pobrkala pojmove “spaliti” i “spasiti”, pa je vest zvučala ovako: “Vatrogasci su jutros na Vračaru spalili sedmogodišnju devojčicu.”

Voditeljka nije umela da izgovori naziv fudbalskog kluba Menhengladbaha iz Belorusije, pa je zato promrmljala nešto što je više ličilo na arapsku psovku.

Voditeljka vesti na RTS-u takođe je izrekla jako smešnu i nebuloznu vest. Ako niste znali, “srpski teniseri blokiraju saobraćaj” kada multitasking ode u kontra smeru.

Verica Bradić, voditeljka emisije “Hit tvit”, između ostalog, poznata je po tome što prilično nerazgovetno priča. Najbolji primer koji ilustruje ovu činjenicu bio je lapsus koji joj se nedavno dogodio kada je u svojoj emisiji premijerku Anu Brnabić oslovila sa “gospodine Brnabić”. Ovaj lapsus poslušajte i pogledajte na 38:46.

Jovana Joksimović i Srđan Predojević vodili su jutarnji program “Dobro jutro” na televiziji Pink. Jednom, Jovana Joksimović, koja se tada prezivala Janković, nije uspela da sastavi svoj iskaz, pa je kolega Srđan Predojević morao da joj pomogne tako što je gledaocima “prevodio” šta je Jovana htela da kaže.

Poslednji primer neverovatne nesposobnosti samokontrole predstavlja ovo izlaganje voditeljke koja nije uspela ni da završi blok emisije od smeha.

Prvo je započela sa “ne sedajte za auto”, da bi onda krenula ispočetka “ne sedajte da vozite automobil dok ste u alkosu”, pa onda – treća sreća, i pokušaj sa pravim terminom “alkoholnom stanju”. Da stvar bude još gora, ovo se dešava u jednom jutarnjem programu televizije koja ima nacionalnu frekvenciju.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar