Podeli
Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI

“Moje ime je Eliot. Srećan sam što mogu ovo da napišem. Što mogu biti ovde. Što sam stigao do ovog stadijuma u svom životu”, napisao je juče na svom Tviter nalogu Eliot Pejdž - sada glumac, a do juče glumica koju smo znali kao Elen Pejdž, U svom izlaganju Eliot je obavestio javnost da želi mu se od sada ljudi obraćaju u muškom rodu. Iako je ova objava došla možda za javnost iznenada, preko noći, život i put tranzicije Elen Pejdž u Eliota svakako je proces koji je trajao, a njegov put do priznanja bio je težak i bolan.

PROČITAJTE JOŠ

Elen Pejdž je karijeru započela na kanadskoj televiziji u emisijama “Pit Pony”, “Trailer Park Boys” i “ReGenesis”.

Godine 2007. bila je nominovana za nagradu Oskar za ulogu trudne tinejdžerke u filmu “Juno”, a zapaženu ulogu je ostvarila i u filmu “Hard Candy” iz 2005.

Osvojila je brojne filmske nagrade. Godine 2008. učestvovala je i u nizu reklama organizacije USCB, pozivajući na kraj vojne diktature u Mjanmaru.

Godine 2018. se kao Elen udala svoju partnerku Emu Portner, koja je poznata plesačica i koreografkinja. Elen je tada o svom venčanju javnost obavestila putem Instagrama.

View this post on Instagram

A post shared by @elliotpage

Elen i Portner (22), obe poreklom Kanađanke na Instagramu su u sredu postavile fotografiju na kojoj zajedno poziraju, a na rukama imaju zlatno venčano prstenje.

“Ne mogu da verujem da sam uspela da prizovem ovu izuzetnu ženu u svoj život”, napisala je Elen tada ispod fotografije, na kojoj pozira sa svojom partnerkom, dok im je na rukama bilo venčano prstenje.

View this post on Instagram

A post shared by @elliotpage

Portner joj je na ovu objavu odgovorila “Volim te”.

Inače, Elen i Ema su obe poreklom Kanađanke.

Foto: EPA-EFE/WARREN TODA

Kada je priznala da voli žene

Pejdž je početkom 2014. godine otvoreno priznala da je lezbijka tokom govora za organizaciju Human Rights Campaign.

“Patila sam godinama jer sam se bojala da kažem istinu. Nisam htela da me osuđuju. Želim da budem ono što jesam jer svi zaslužujemo iskustvo ljubavi i jednakost. Nemamo čega da se stidimo”, rekla je glumica.

View this post on Instagram

A post shared by @elliotpage

Pre braka sa Emom Portner, Elen je bila u vezi s umetnicom Samantom Tomas.

Pejdž se inače 2009. godine poljubila sa Dru Barimor na snimanju za jedan magazin, a njih dve su od tada posebno bliske.

View this post on Instagram

A post shared by @elliotpage

Podsetimo, juče je svetskim medijima odjeknula vest da je Elen Pejdž na svom Tviter nalogu objavila emotivnu poruku u kojoj je otkrila da se oseća kao transrodna osoba, te je svima poručila da joj se od sada obraćaju u muškom rodu.

“Moje ime je Eliot. Srećan sam što mogu ovo da napišem. Što mogu biti ovde. Što sam stigao do ovog stadijuma u svom životu”, počeo je ovim rečima svoje obraćanje glumac, pa dodao:

“Zahvalan sam svim divnim ljudima koji su me podržavali tokom mog putovanja. Rečima ne mogu da opišem kako je odličan osećaj kada napokon voliš samog sebe dovoljno da postaneš ono što zaista jesi. Svim trans osobama, koje se bore sa maltretiranjem i time da ne vole sami sebe, želim da kažem da ih vidim i da ih volim i da ću učiniti sve što mogu da bi ovaj svet bio bolji”, napisao je Eliot.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar