„Ješću suvi hleb i mleko“: Hrvatski pevač o korona krizi

Showbiz 29. nov. 202016:41
Podeli:
Foto:Zarko Basic/PIXSELL

Duško Lokin, hrvatski pevač, nedavno je rastužio javnost rekavši da ne može da dođe na pogreb svog preminulog prijatelja zbog toga što nema novca za zimske gume. Kako je kasnije objasnio, ta izjava je bila izvučena iz konteksta, ali suština ostaje ista - kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa može biti vrlo opasna.

„To je bilo izvučeno iz konteksta. Rekao sam da sam u Zadru, da sam prešao 70 godina i spadam u rizičnu grupu, a na svakom okupljanju, pa i na pogrebima, skupi se 200, 300 ljudi i nisam hteo rizikovati. Rekao sam i da u Zagrebu u garaži imam četiri nove zimske gume. Nemam novca za bacanje, ali za gume imam. Zadovoljno živim. I skromno“, rekao je Duško za „24sata.hr“.

Međutim, objasnio je da pandemija koronavirusa, prema njegovom mišljenju, izmiče kontroli.

„Ako se ova pandemija proširi, nema više ničega. Ni turneja, a bojim se ni penzija, ma koliko male bile. Vrlo opasna i nezgodna situacija koja izmiče kontroli. Nisam sklon teorijama zavera, ali ako ovo zaista jeste velika svetska zavera, pomoći nam nema. Neću umreti od gladi, ali ješćemo suvi hleb i mleko. I rezati kapulu kao nekad i mazati mast na hleb kao kad sam bio dete“, rekao je on za pomenuti medij.

Lokin je inače jugoslovenski i hrvatski pevač pop muzike.

Rođen je u Zadru, a sa grupom Kondori, 1969. godine, snimio je prvu uspešnu pesmu „Draga Marija“, i od tada je počeo profesionalno da se bavi pevanjem. Do sedamnaeste godine bio je uspešan sportista, igrao je fudbal u drugoj ligi, a kao rukometaš bio je pozvan da igra u jugoslovenskoj juniorskoj reprezentaciji.

Sarađivao je sa mnogim kompozitorima: Đorđem Novkovićem, Zdenkom Runjićem, Hrvojem Hegedušićem, Rajmondom Ruićem…

Prodao je više milona nosača zvuka, a bio je jedan od popularnijih pevača bivše Jugoslavije.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar