Foto: HO / AFP / Profimedia

Maršel Hobson bila je osuđena zato što je svoje sedmoro usvojene dece maltretirala i prisiljavala da glume u video-klipovima koji su na Jutjubu imali preko 250 miliona pregleda. Zarad klikova, pregleda, pa i novca, ona je svoju usvojenu decu tukla, izgladnjivala, pa čak i prskala suzavcem. Preminula je u zatvorskoj bolnici 2019. godine. Međutim, ona nije ni prva ni poslednja iz influenserskog sveta, koja je bila spremna na izopačene i bizarne postupke zarad klikova, lajkova i šerova. Iako je na sreću daleko više influensera koji na svoju publiku imaju pozitivan uticaj, ipak postoji nekolicina onih koji za granice ne znaju, čak toliko da to poprima ekstremne razmere.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od najekstremnijih slučajeva dogodio se početkom decembra prošle godine.

Jedan obožavatelj popularnog ruskog jutjubera ponudio je 1000 dolara Stasu Riflaju ukoliko natera svoju trudnu devojku Valentinu Grigorijevu da izađe na terasu samo u donjem vešu.

Njegov zadatak je bio da je zaključa i ostavi na terasi, iako je temperatura bila ispod nule. Valentina se nalazila u ranom stadijumu trudnoće, a ubrzo nakon što je Riflaj zaključao na terasu, umrla je od hipotermije.

Njena šokantna smrt dovela je to niza reakcija u onlajn zajednici. Ubrzo su počeli da pristižu zahtevi za hitnom zabranom internet “nasilja u stvarnosti“, koje je lako dostupno svima, pa čak i dece.

Naredni slučajevi nisu izazvali ničiju smrt, ali su svakako bili jako opasni i bizarni.

Manekenka iz Rusije odlučila je da doslovno visi sa zgrade kako bi napravila dobre fotografije za društvene mreže. I nije jedina koja je ovako nešto radila.

Foto: Društvene mreže

Ova influenserka fotografisala se pored pokojne mame, što je i objasnila ispod fotografije.

Kako bi izazvala što više komentara, ona se odlučila na ovaku bizarnost – slikanje pored otvorenog mrtvačkog kovčega.

Foto: Društvene mreže

Ova „TikTokerka“ snimala je reakcije devojčice dok ju je prskala jakim mlazom po licu. Pored velikog broja pregleda, ovakvo njeno ponašanje naišlo je na mnoge osude njenih pratilaca.

Foto: Društvene mreže

Jedan dečko je mislio da će biti zabavno ako stavi mnogo sapuna u reku. Ovakav njegov nepromišljeni potez uništio je celi ekosistem, ali mu je video postao viralan.

Foto: Društvene mreže

Studentkinja iz Meksika pozirala je na balkonu, obešena naglavačke. Odatle je pala, te je slomila obe noge, a pretrpela je i napuknuća ruku, kukova i glave.

Ovolike povrede zasigurno nisu bile vredne lajkova.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.