Georgiev brani Trampa i podseća na Orvelovski scenario

Showbiz 09. jan. 202112:4314 komentara
Podeli:
Foto: Ap, Zoran Lončarević

Muzičara Vlada Georgieva, sudeći po objavama na Tviteru, pogodio je odlazak Donalda Trampa sa ove društvene mreže. On je situaciju uporedio i sa čuvenom knjigom Džordža Orvela "1984".

„Svi vi koji se radujete što je Trampu ugašen Tviter, Fejsbuk, Instagram… Ne razumijete suštinu… nije u pitanju Tramp. U pitanju je bilo ko, ako nije dio svjetske mašinerije i mafije… svi smo u problemu. Odavno pristajete da ne mislite svojom glavom i postajete miševi eksperimenta! 1984!“, napisao je Georgiev na Tviteru.

On je potom objavio još jedan status, navodeći da je u pitanju „cenzura govora i slobodne misli“.

„Da li ste svjesni da likujete nad suspenzijom govora i da se radujete cenzuri? Shvatate li da već niko ništa ne smije da kaže? Jeste li shvatili da je ovo presedan ukidanja svake slobode? Čemu se radujete? Ukinuli su nam život kao onakav koji smo imali i to još niste shvatili?“, napisao je on.

Dramatični statusi ovakvog tipa od Vlada su stigli samo nekoliko sati nakon što je Tviter ugasio nalog, sada već bivšeg, predsednika SAD Donalda Trampa.

PROČITAJTE JOŠ

Kompanija je ranije najavila da će trajno suspendovati Trampov lični nalog „zbog rizika od daljeg podsticanja na nasilje“.

Tviter je posebno napomenuo da bi Trampovi tvitovi objavljeni ranije mogli da se protumače kao podrška neredima koji su tokom proteklih dana izbili u SAD.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar