Veliki vodič božićnih filmova: Koje praznične hitove treba da pogledate

Film 06. jan. 202213:20 > 13:24
Podeli:
Foto: Marion Curtis/StarPix for HBOmax / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prvi dani 2022. godine su idealno vreme da pretresete striming servise i pregledate sva nova izdanja prazničkih filmova. Svake godine kažemo kako "nikad ranije" nisu krenule novogodišnje reklame, kako "nikad ranije" Maraja Keri nije zapevala svoj veliki božićni hit i kako "nikad ranije" nisu počeli da se gledaju tradicionalni praznični filmovi. Da se tradicija ne prekine, tako je i ove godine - dok smo tek načeli prve dane 2022. godine, na striming platformama počeli su da se gledaju "božićni filmovi" koji se probijaju u kategorije najgledanijih na Netfliksu, Amazonu i HBO GO platformi.

Tako su se na Netfliksovoj top lista, mnogo pre prvog decembra, visoko pozicionirala dva nova filma – Dvorac za Božić i Dečak zvan Božić, a na Amazonu je na prvom mestu bio Grinč, verzija s Benediktom Kombabačem iz 2018. godine, dok se stari Vilenjak drži šestog mesta. A božićni lineup tek se popunjava na većini platformi, pa će zasigurno biti još iznenađenja i potencijalnih novih hitova. Izvukli smo iz te mase neke filmove, i serije, koji bi mogli zadovoljiti glad za ovim žanrom.

Božić u osamdesetima – HBO GO

„Božić u osamdesetima“ duhovit je i iskren osvrt na avanture iz detinjstva. Smeštena u predgrađe Čikaga kasnih 1980-ih, priča se fokusira na herkulsku potragu desetogodišnjeg Džejka Dojla da za Božić nabavi najnoviji i najbolji sistem videoigara. U filmu glume Nil Patrik Haris i Vinslov Fegli kao odrasli i mladi Džejk, Džun Dajan Rafel, te Dejvid Kros i Stiv Zahn.

Dvorac za Božić – Netfliks

Da bi izbegla skandal, renomirana spisateljica putuje u Škotsku. Tamo se zaljubljuje u jedan dvorac, ali i sukobljava s džangrizavim vojvodom, vlasnikom dvorca. Bruk Šilds i Keri Elvis zvezde su, kako kritika kaže pravog božićnog filma s minimumom klišea, dobre prilike za laganu zabavu uz dvoje zgodnih glumaca srednjeg doba koji pokazuju da zaljubljivanje nije rezervirano samo za milenijalce i generaziju Z.

Dečak zvan Božić – Netfliks

Britansko-francuska fantasy avantura temeljena na knjizi istog naslova Meta Hejga iz 2015. godine brzo se penje na listi najgledanijih sadržaja Netfliksa. Gledaocima i kritici sviđa se topla priča o važnosti porodice i nade. Mladi Nikolas, tragajući za svojim ocem, suoči se sa svojom sudbinom u čarobnoj zemlji nastanjenoj vilenjacima. U avanturi mu društvo prave tvrdoglavi sob Blitzen i verni ljubimac miš.

Čarobni božićni kolač – HBO GO

Nakon nedavne bakine smrti, Gven, koju tumači Erika Durans, pokušava da vodi njihovu pekaru, da vrati božićni duh i da pronađe bakin čarobni recept za gradski legendarni čarobni božićni kolač. Stoga kada vrhunski kuvar dođe u grad da snimi božićni specijal, Gven nevoljno pristaje da pomogne producentu Gavinu, kojeg tumači Robin Djun, da se pripremi za snimanje kako bi pomogla pekari.

Deda Mraz – HBO GO

Animirana serija za odrasle koja priča priču o Kendi Smals, najviše pozicioniranoj vilenjakinji na Severnom polu. Kad naslednik Deda Mraza na Badnjak pređe u „Amazon“, Kendi kreće u ostvarenje svog najvećeg sna – da postane prvi ženski Deda Mraz u istoriji Božića.

Love Hard – Netfliks

Savršen film za one kojima je dosta klišejiziranih filmova u kojem se par prvi put poljubi pod imelom. Džimi O Jang  je Tago, dečko koji u kontaktu preko aplikacije za upoznavanje, zavara romantičnu Natali, a koju igra Nina Dobrev, šaljući joj fotografije svojeg zgodnog prijatelja Džoša. Ona odlučuje da ga iznenaditi posetom uživo za praznike.  Kada shvati da je žrtva catfishinga, Natali natera lažljivca da je spoji s dečkom kojeg je glumio…

Male žene – Netfliks

„Little Women“ možda nije klasični božićni film, ali toliko se toga vrti oko decembarskih praznika u njemu da se može svrstati u tu kategoriju. U porodici Marč najlepše stvari se događaju za Božić.

BONUS VIDEO: Nova.rs na snimanju serije „Kljun“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar