Film Zlatni
Film Zlatni dečko Foto: Promo

Nakon ogromnog uspeha filma „Zlatni dečko“, a nakon toga i istoimene TV serije, najveća svetska online platforma Amazon Prime otkupila je prava na prikazivanje ovog serijala, čiji je je početak prikazivanja zakazan za nedelju 20. novembar, istovremeno sa početkom Svetskog prvenstva u fubalu.

U trenutku globalne fudbalske euforije, publika širom sveta imaće priliku da prati srpski serijal o stvarnom životu veoma talentovanog, ali ujedno i veoma problematičnog fudbalera, čija karijera biva ugrožena njegovim ponašanjem na i van terena.

PROČITAJTE JOŠ

„Zlatni dečko“ je prva domaća serija koja je dobila najbolje uslove prikazivanja na ovoj globalnoj platformi, što omogućava da zainteresovani gledaoci iz različitih regiona imaju ovaj serijal u okviru svoje redovne ponude na Amazon Prime-u.

„Velika je čast, ali i potvrda kada ovakva distributerska platforma prepozna kvalitet vašeg projekta. Dodatno, posebno smo ponosni da su se odličili da Zlatni dečko bude emitovan paralelno sa Svetskim prvenstvom u fudbalu, jer ne samo da je tematski slično, već smo sigurni da će univerzalnost naše priče biti prepoznatljiva na globalnoj sceni u trenutku kada vlada prava fudbalska groznica“, istakao je producent serije Uglješa Jokić.

Prema njegiovim rečima, u toku su i pregovori sa drugim svetskim striming platformama, na prvom mestu sa HBO, gde se prikazivanje može očekivati u narednim mesecima.

Priču o „najbitnijoj sporednoj stvari na svetu“ osmislila je grupa scenarista: Aleksa Ršumović, Vuk Ršumović i Ognjen Janković – koji je ujedno i reditelj TV serije „Zlatni dečko“.

Surov svet profesionalnog sportiste dočarali su Denis Murić u glavnoj ulozi, kao i Andrija Kuzmanović, Igor Benčina, Petar Strugar, Alisa Radaković, Ljubomir Bulajić, Jovana Gavrilović, Tihomir Stanić, Vladimir Kovačević, Strahinja Blažić i drugi.

BONUS VIDEO: „Vreme smrti“: Kako izgleda snimanje serije