Serija Kljun Foto: Promo

U šestoj epizodi serije "Kljun", koju možete gledati večeras od 21.30 sat na kanalu Nova S, Sonja razotkriva zašto su lokalni političar i biznismen ubijeni, ali bezuspešno traga za naručiocem.

Svih deset epizoda serije „Kljun“ možete odmah bindžovati na EON platformi, bez prekidanja i bez reklama, za samo 490 dinara.

Sadržaj šeste epizode

Sonja otkriva razlog ubistava političara i biznismena, ali ne i naručioca. Paralelno sa njom, Olja sprovodi sopstvenu istragu, podstaknuta burnim snovima, zbog čega uspeva da predvidi i spreči novo ubistvo. Mića pronalazi ključni dokaz koji daje težinu Sonjinoj teoriji, i slučaj odlazi u ruke DB-a. Borko je nestrpljiv da dobije novi zadatak, ali Petra je zauzeta treniranjem novih kandidata.

Publika prestižnog međunarodnog festivala serija Canneseries proteklog vikenda je u Kanu imala priliku da pogleda dve epizode serije „Kljun“, prve serije iz Srbije koja je izabrana u zvaničnu selekciju ove manifestacije.

PROČITAJTE JOŠ

Ružičastim tepihom ispred Palate festivala danas je prošetao deo ekipe naše serije: rediteljka Jelena Gavrilović i scenaristi Ljubica Luković i Matija Dragojević kao i predstavnici United Media, kompanije u čijoj je produkciji serija snimljena. Nažalost, veći deo ekipe nije mogao da prisustvuje festivalu zbog strogih antipandemijskih mera u Francuskoj.

Serija „Kljun“ (Awake) našla se u selekciji od 10 serija koje će se gledaocima predstaviti ove godine. Predsednik ovogodišnjeg žirija koji će birati najbolju seriju je popularni glumac Nikolaj Koster-Valdo a festival se završava 13. oktobra proglašenjem pobednika.

U zvaničnoj selekciji, pored „Kljuna“ učestvuju i serije: „Christian“ iz Italije, „Countryman“ iz Norveške, „Dreams of Alice“ iz Rusije, „Limbo..until it’s over“ iz Argentine, „Mister 8“ iz Finske, „Sad city girls“ iz Izraela, „The aleggation“ iz Nemačke, „Totems“ iz Francuske i „Unknowns“ iz Izraela.

Za nagradu publike otvoreno je online glasanje tako da i gledaoci iz Srbije mogu da podrže svog predstavnika „Kljun“ na ovom linku.

Verujemo da će učešće serije Kljun na ovom festivalu, koji pretenduje da postane najveći festival serija na svetu, otvoriti vrata i ostalim projektima ne samo iz zemlje, već i iz celog regiona.

Serija „Kljun“ rađena je po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, a u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića. Uloge tumače: Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković, a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.

Izvršni producent serije je Delirium Films.

Bonus video

Veče sa Ivanom Ivanovićem: Glumci serije „Kljun“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)