Nikol Kidman Nicole Kidman
Nikol Kidman Foto: Amazon Studios - Big Indie Pictu / AFP / Profimedia

Ovogodišnja dodela nagrada "Zlatni glous" bila je puna iznenađenja, a posebnu pažnju privukao je odabir Nikol Kidman za najbolju glumicu u filmu "Being the Ricardos".

PROČITAJTE JOŠ

Iako su kritičari uveliko predviđali da će nagradu u ovoj kategoriji gotovo sigurno odneti Lejdi Gaga za rad na ostvarenju „House of Gucci“, ili Kristen Stjuart kao princeza Dajana u filmu „Spencer“, australijska zvezda je proglašena najboljom glumicom.

U čemu je tajna ove uloge zbog koje je Kidman četvrti put nagrađena „Zlatnim globusom“?

Priča prati životni put Lusil Bol, američke glumice i komičarke koja je pet puta bila dobitnica Emi nagrade. U korak sa razvitkom karijere, Lusil se suočava sa opsesivnim mislima o potencijalnom neverstvu svog supruga.

Iako vremenom uspeva da dostigne neslućene visine kada je njena karijera u pitanju, pa u jednom trenutku postaje i producentkinja, Lusil uviđa da su prevare njenog supruga posledica „ugroženosti“ zbog uspeha koji ona postiže. U jednom trenutku mu daje titulu producenta na jednom od programa, misleći da će ga na taj način zaustaviti u pohodima za drugim ženama.

Nikol Kidman i Havijer Bardem Nicole Kidman, Javier Bardem
Nikol Kidman i Havijer Bardem Foto: Glen Wilson / Amazon / The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Kada je objavljeno da će Kidman tumačiti čuvenu komičarku, javnost nije dobro reagovala. Obožavatelji Lusil Bol su smatrali da bi se u toj ulozi mnogo bolje snašla Debra Mesing, koja je slavu stekla komičnom ulogom Grejs u seriji „Vil i Grejs“.

Kidman je priznala da joj nije bilo svejedno kada je čitala kritike, ali da ne provodi puno vremena na internetu, pa joj zamerke nisu toliko teško pale. U nedavnom intervjuu za Njujork Tajms otkrila je da se pribojavala kako će izneti ovu ulogu jer joj komične uloge nisu toliko bliske.

„Nikad me ne biraju za komične uloge. To je verovatno rezultat moje karijere provedene glumeći u dramama, ali je možda i do mog karkatera“, rekla je Kidman.

Objasnila je da njeno odrastanje u Australiji nije bilo tipično.

„Ja sam bila dete kojem nije bilo dozvoljeno da ide na plažu zbog bele puti, izgorela bih. Tako da sam letnje dane provodila u sobi čitajući Dostojevskog i Tolstoja, to te baš i ne načini komičarkom kasnije“, ispričala je Nikol.

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

Bez obzira na sve, pronašla je način da se poistoveti sa Lusil. Obe su prošle kroz pakao razvoda i obe su bile sa partnerima koji su se borili sa zavisnošću (Kidman je udata za muzičara Kita Urbana koji se u prošlosti lečio od alkoholizma).

Možda je baš zbog netipičnog odabira nje za ovu ulogu zaslužila ovogodišnju nagradu. Nikol je dobijanjem „Zlatnog globusa“ ove godine ušla u istoriju kao glumica koja je izabrana za najbolju u istoriji ovog takmičenja u četiri zasebne decenije.

Prvi je dobila davne 1995. za ulogu u filmu „To Die For“, sledeći je bio 2001. za mjuzikl „Moulin Rouge!“, a 2018. godine je istu nagradu dobila za ulogu u „Big Little Lies“.

BONUS VIDEO: Džejms Din – princ Holivuda koji je svoje buntovništvo platio glavom

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)