Stefan Vukić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Aleksandar Letić/Promo

"Osim što Žića i Mića imaju različito prvo slovo nadimka, oni su potpuno različiti karakterno. Žića je predani partizan sa jakim ubeđenjima, zbog kojih može da bude hladnokrvan i čak surov prema onima koje smatra izdajnicima i ako se to od njega traži. Inače je disciplinovan i poslušan, dobar vojnik. Pravi vojnik", govori u intervjuu za "Novu" mladi glumac Stefan Vukić, koga nakon serije "Kljun" gledamo u "Vremenu zla" na kanau Nova S.

Mladi glumac Stefan Vukić, koji je široj publici postao poznat po ulozi detektiva Miće Tota u seriji „Kljun“ sve je više angažovan, pa se tako pojavljuje i u drugim projektima u produkciji „United media“. Pored jedne od upečatljivijih uloga „Kljunu“, čije je emitovanje nedavno okončano, Stefan se sada pojavljuje i u „Vremenu zla“, serijalu nastalom prema delima Dobrice Ćosića, gde tumači lika Žiće.

PROČITAJTE JOŠ

U razgovoru za „Novu“ Vukić je otkrio sa kim se najviše družio na snimanju serije, koja se trenutno emituje na TV Nova S, ali je ispričao šta ga privatno opušta i šta voli da gleda.

Tek što je završeno emitovanje serije „Kljuna“, gde tumačiš jednu od glavnih uloga, počelo je „Vreme zla“. Jesu li se slegli utisci oko „Kljuna“?

– Utisci su kada je u pitanju „Kljun“ dosta jaki, tako da će im biti potrebno vreme da se slegnu. Sad je krenula serija „Vreme zla“ u kojoj sam imao dosta manju ulogu, zbog čega manje i znam o samoj seriji. Zato sam vrlo znatiželjan i sa pažnom ću je odgledati.

Teme „Kljuna“ i „Vremena zla“ su potpuno različite. Da li su ti izazovniji savremeni likovi ili oni iz epohe?

– Tematika jeste dosta različita, ali ono što je zajedničko, za bilo koje dramsko delo, je da se bavi ljudima. Ono što je olakšavajuća okolnost kod „savremenih“ likova je što možeš inspiraciju da tražiš u svom okruženju, a u epohi si osuđen samo na maštu, tekst i istorijske činjenice.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kakav je lik Žiće, koga tumačiš u „Vremenu zla“?

– Osim što Žića i Mića imaju različito prvo slovo nadimka, oni su potpuno različiti karakterno. Žića je predani partizan sa jakim ubeđenjima, zbog kojih može da bude hladnokrvan i čak surov prema onima koje smatra izdajnicima i ako se to od njega traži. Inače je disciplinovan i poslušan, dobar vojnik. Pravi vojnik.

Jesi li čitao dela Dobrice Ćosića kao lektiru?

– Dobrica Ćosić je obavezna lektira, tako da sam svakako čitao „Korene“. Drago mi je da je Goran Šušljik odlučio da ekranizuje tako velikog pisca, koji to apsolutno zaslužuje. Nakon što sam odgledao „Korene“, bio sam jako srećan što sam pozvan na kasting za „Vreme zla“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefan Vukic (@stefan__vukic)

Šta ti je bilo najteže tokom snimanja „Vremena zla“?

– Najteže na snimanju mi je bilo to što mi je bilo hladno, što sam morao da odem iz Pirota i da prestanem da jedem onu neverovatnu hranu.

S kim si se najviše družio na snimanju?

– Najviše sam se družio sa dečacima Pavlove ulice (Pavle Čemerikić i Pavle Mensur).

Gledaš li serije u kojima glumiš i imaš li tremu dok gledaš sebe?

– Uvek gledam ono što sam snimao, i drago mi je što imam tu opciju da vidim šta sam uspeo da uradim od onoga što sam zamislio. Imam malu tremu ponekad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefan Vukic (@stefan__vukic)

Koje serije ti trenutno gledaš?

– Trenutno sam naštelovan na filmove, tako da gledam neke stare filmove, po preporukama kolega reditelja, koje sam propustio. Skoro sam gledao „Blow out“ od De Palme, i oduševio sam se.

Gde bi uskoro publika mogla još da te gleda?

– Publika može, pored „Vremena zla“, da me gleda u predstavi „Ko je ubio Dženis Džoplin?“u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a što se tiče serija i filmova, to se snima ili tek treba da se snima, i verovatno će izaći tek sledeće godine.

Bonus video

Kako je Radovan Vujović gradio lik u seriji „Vreme zla“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)