Skandal: Emir Hadžihafizbegović kaže da je Naser Orić heroj

Film 22. mar. 202122:42
Podeli:
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Bosanski glumac Emir Hadžihafizbegović gostujući u jednoj emisiji nazvao je bivšeg komandanta snaga bosanskih Muslimana u Srebrenici, Nasera Orića, herojem.

„Kada se bude radila priča o Naseru Oriću, o heroju odbrane od Srebrenice. Taj se film priprema o Naseru Oriću, da se jednom skine stigma sa heroja koji je otišao u Hag, bio tamo četri godine i oslobođen svih optužbi“, rekao je Emir.

Upravo njegova izjava izazvala je lavinu komentara na društvenoj mreži Tviter, gde su mnogi korisnici ovakvu izjavu bosanskog glumca nazvali sramotnom.


„Film o Naseru Oriću? Sramota! Emir Hadžihafizbegović je ovim pljunuo na sve i svakoga. Na svaku ljudsku vrednost, vrlinu, empatiju, na svaku nevinu žrtvu i na sve ljude koji se istinski zalažu za pomirenje u ovo suludo vreme na prostoru koji zaista jeste „bure baruta“, napisao je Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana.

Podsetimo, Orić je tokom rata u BiH bio glavnokomandujući snaga tadašnje Armije BiH u Srebrenici, kada su počinjeni mnogobrojni zločini nad Srbima u okolini tog grada u istočnoj Bosni.

Optužen je za ratne zločine pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu, ali je oslobođen svih optužbi.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar